
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
200 gramów
100 gramów
4 sztuki
4 sztuki
0.5 sztuki
150 mililitrów
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.

Krok 3
Całość zawiń w dwa plastry boczku.

Krok 4
Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.

Krok 5
Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.

Krok 6
Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony pstrąg
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwowałaś rybę jedynie smażoną w panierce lub pieczoną w folii aluminiowej, ten przepis będzie stanowił miłą odmianę. Pstrąg, bardzo popularny w naszym kraju gatunek ryby słodkowodnej, ma delikatne białe mięso, które w zestawieniu z ciekawymi dodatkami, smakuje nawet tym, którzy stronią do ryb. Pstrąg zdecydowanie najlepiej prezentuje się podany w całości, jedynie z kawałkami czosnku, gałązką rozmarynu i przyprawami. Połączenie tych aromatów daje wspaniały efekt i wydobywa z pstrąga to, co najsmaczniejsze. Tak przygotowaną rybę warto dodatkowo owinąć w kilka plastrów wędzonego boczku, dzięki czemu nie będzie sucha. Wedle uznania możesz go usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Zupełnie nową propozycją jest podanie pstrąga z grzybami. Proponujemy ci sos borowikowy z cząstkami obsmażonych pieczarek.