PRZEPISY.PL

Zaskakujące połączenie delikatnego pstrąga z wędzonym boczkiem i aromatycznym sosem grzybowym z pewnością przypadnie Wam do gustu.

Pieczony pstrąg - autor: Piotr Murawski

Pieczony pstrąg

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
60
osób dodało do Mniamlisty
60
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mała gałązka świeżego rozmarynu4 szt
  • cytryna0.5 szt
  • śmietana 18%150 ml
  • pieprz
  • woda150 ml
Pieczony pstrąg – krok 1

Krok 1

Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
Pieczony pstrąg – krok 2

Krok 2

Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
Pieczony pstrąg – krok 3

Krok 3

Całość zawiń w dwa plastry boczku.
Pieczony pstrąg – krok 4

Krok 4

Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
Pieczony pstrąg – krok 5

Krok 5

Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
Pieczony pstrąg – krok 6

Krok 6

Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos borowikowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

144
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
102
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie
168
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
150
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe