Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
200 gramów
100 gramów
4 sztuki
4 sztuki
0.5 sztuki
150 mililitrów
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść z łusek, obetnij płetwy, umyj i osusz. Następnie ponacinaj z obu stron i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Rozgnieć ząbek czosnku. W środku pstrąga umieść gałązkę rozmarynu i rozgnieciony czosnek. Następnie delikatnie skrop go sokiem z cytryny.
Krok 3
Całość zawiń w dwa plastry boczku.
Krok 4
Tak przygotowaną rybę obsmaż z obu stron na patelni i umieść w nagrzanym do 190°C piekarniku na około 20 minut.
Krok 5
Sos borowikowy rozmieszaj w 150 mililitrach śmietany i 150 mililitrach wody.
Krok 6
Pieczarki pokrój w ćwiartki. Podsmaż na tej samej patelni, zalej przygotowanym sosem. Gotową rybę podawaj z opieczonymi ziemniakami, obficie polaną sosem borowikowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony pstrąg
Połączenie delikatnej ryby z pysznym boczkiem podbije twoje podniebienie. Jeśli dotychczas serwowałaś rybę jedynie smażoną w panierce lub pieczoną w folii aluminiowej, ten przepis będzie stanowił miłą odmianę. Pstrąg, bardzo popularny w naszym kraju gatunek ryby słodkowodnej, ma delikatne białe mięso, które w zestawieniu z ciekawymi dodatkami, smakuje nawet tym, którzy stronią do ryb. Pstrąg zdecydowanie najlepiej prezentuje się podany w całości, jedynie z kawałkami czosnku, gałązką rozmarynu i przyprawami. Połączenie tych aromatów daje wspaniały efekt i wydobywa z pstrąga to, co najsmaczniejsze. Tak przygotowaną rybę warto dodatkowo owinąć w kilka plastrów wędzonego boczku, dzięki czemu nie będzie sucha. Wedle uznania możesz go usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Zupełnie nową propozycją jest podanie pstrąga z grzybami. Proponujemy ci sos borowikowy z cząstkami obsmażonych pieczarek.