Karczek kebabowy z grilla elektrycznego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczek kebabowy z grilla elektrycznego

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso delikatnie rozbij. Wymieszaj Fix Knorr z oliwą i mięsem, odstaw na 20 minut.

Krok 2

Rozgrzej grill do 250 st , połóż plastry mięsa i smaż do momentu kiedy się zrumieni, ale będzie nadal soczyste.

Krok 3

Wymieszaj majonez, jogurt z saszetką na sos czosnkowy. Mięso podałam z sałatką, ryżem z warzywami oraz sosem czosnkowym. .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek kebabowy z grilla elektrycznego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej