
Składniki
100 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso delikatnie rozbij. Wymieszaj Fix Knorr z oliwą i mięsem, odstaw na 20 minut.
Krok 2
Rozgrzej grill do 250 st , połóż plastry mięsa i smaż do momentu kiedy się zrumieni, ale będzie nadal soczyste.
Krok 3
Wymieszaj majonez, jogurt z saszetką na sos czosnkowy. Mięso podałam z sałatką, ryżem z warzywami oraz sosem czosnkowym. .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej