
Składniki
3 łyżeczki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 łyżka
300 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na małe kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Wlej do miski łyżkę oleju i dwie łyżki sosu sojowo-grzybowego. Mięso posmaruj marynatą i odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 3
Warzywa pokrój w niewielkie kawałki. Papryką i cebulę w kostkę, pieczarki na pół.
Krok 4
Włóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż przez 3 minuty. Dodaj pieczarki, cebulę oraz paprykę i smaż 5 minut.
Krok 5
Teraz dodaj odsączone z zalewy pomidory, rozdrobnij je, wymieszaj.
Krok 6
Wsyp dwie duże łyżki curry i duś przez 10 minut mieszając co jakiś czas.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej