Indyjskie curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie curry z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso na małe kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Wlej do miski łyżkę oleju i dwie łyżki sosu sojowo-grzybowego. Mięso posmaruj marynatą i odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Warzywa pokrój w niewielkie kawałki. Papryką i cebulę w kostkę, pieczarki na pół.

Krok 4

Włóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż przez 3 minuty. Dodaj pieczarki, cebulę oraz paprykę i smaż 5 minut.

Krok 5

Teraz dodaj odsączone z zalewy pomidory, rozdrobnij je, wymieszaj.

Krok 6

Wsyp dwie duże łyżki curry i duś przez 10 minut mieszając co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej