Indyjskie curry z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie curry z kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

300 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso na małe kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Wlej do miski łyżkę oleju i dwie łyżki sosu sojowo-grzybowego. Mięso posmaruj marynatą i odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Warzywa pokrój w niewielkie kawałki. Papryką i cebulę w kostkę, pieczarki na pół.

Krok 4

Włóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż przez 3 minuty. Dodaj pieczarki, cebulę oraz paprykę i smaż 5 minut.

Krok 5

Teraz dodaj odsączone z zalewy pomidory, rozdrobnij je, wymieszaj.

Krok 6

Wsyp dwie duże łyżki curry i duś przez 10 minut mieszając co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie curry z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej