Panna cotta z nektarynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panna cotta z nektarynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

0.2 szklanki

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 sztuka

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj śmietanę, mleko, laskę waniliową, cukier, żelatynę i skórkę z cytryny. Następnie podgrzej na małym ogniu i odstaw do ostudzenia.

Krok 2

Przecedź mieszankę do dzbanka, wyrzuć laskę wanilii.

Krok 3

Wlej do foremek o pojemność 0,5 szklanki, po czym przykryj folią i włóż do lodówki na 6 godzin.

Krok 4

Nektarynki umyj, przekrój na pół i upiecz w piekarniku.

Krok 5

Odwróć panna cotta spodem do gry. Podawaj z pokrojonymi pieczonymi nektarynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panna cotta z nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej