
Składniki
300 mililitrów
0.2 szklanki
1 szklanka
1.5 łyżeczki
1 sztuka
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj śmietanę, mleko, laskę waniliową, cukier, żelatynę i skórkę z cytryny. Następnie podgrzej na małym ogniu i odstaw do ostudzenia.
Krok 2
Przecedź mieszankę do dzbanka, wyrzuć laskę wanilii.
Krok 3
Wlej do foremek o pojemność 0,5 szklanki, po czym przykryj folią i włóż do lodówki na 6 godzin.
Krok 4
Nektarynki umyj, przekrój na pół i upiecz w piekarniku.
Krok 5
Odwróć panna cotta spodem do gry. Podawaj z pokrojonymi pieczonymi nektarynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej