
Składniki
300 mililitrów
0.2 szklanki
1 szklanka
1.5 łyżeczki
1 sztuka
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj śmietanę, mleko, laskę waniliową, cukier, żelatynę i skórkę z cytryny. Następnie podgrzej na małym ogniu i odstaw do ostudzenia.
Krok 2
Przecedź mieszankę do dzbanka, wyrzuć laskę wanilii.
Krok 3
Wlej do foremek o pojemność 0,5 szklanki, po czym przykryj folią i włóż do lodówki na 6 godzin.
Krok 4
Nektarynki umyj, przekrój na pół i upiecz w piekarniku.
Krok 5
Odwróć panna cotta spodem do gry. Podawaj z pokrojonymi pieczonymi nektarynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej