Panna cotta z nektarynkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

0.2 szklanki

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 sztuka

0

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj śmietanę, mleko, laskę waniliową, cukier, żelatynę i skórkę z cytryny. Następnie podgrzej na małym ogniu i odstaw do ostudzenia.

Krok 2

Przecedź mieszankę do dzbanka, wyrzuć laskę wanilii.

Krok 3

Wlej do foremek o pojemność 0,5 szklanki, po czym przykryj folią i włóż do lodówki na 6 godzin.

Krok 4

Nektarynki umyj, przekrój na pół i upiecz w piekarniku.

Krok 5

Odwróć panna cotta spodem do gry. Podawaj z pokrojonymi pieczonymi nektarynkami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej