
Składniki
null
null
null
1 łyżka
100 gramów
50 gramów
150 gramów
100 gramów
1 łyżka
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj kurę. Móżdżek zagotuj w osolonej wodzie z octem. Oczyść z żyłek i posiekaj.
Krok 2
Następnie dodaj jaja, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i porto. Wszystko dokładnie wymieszaj i nafaszeruj ugotowane cannelloni.
Krok 3
Ułóż w naczyniu do zapiekania, polej sosem z pieczeni i posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej