Farsz z móżdżkiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

0

0

1 łyżka

50 gramów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj kurę. Móżdżek zagotuj w osolonej wodzie z octem. Oczyść z żyłek i posiekaj.

Krok 2

Następnie dodaj jaja, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i porto. Wszystko dokładnie wymieszaj i nafaszeruj ugotowane cannelloni.

Krok 3

Ułóż w naczyniu do zapiekania, polej sosem z pieczeni i posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej