
Składniki
null
null
null
1 łyżka
100 gramów
50 gramów
150 gramów
100 gramów
1 łyżka
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj kurę. Móżdżek zagotuj w osolonej wodzie z octem. Oczyść z żyłek i posiekaj.
Krok 2
Następnie dodaj jaja, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i porto. Wszystko dokładnie wymieszaj i nafaszeruj ugotowane cannelloni.
Krok 3
Ułóż w naczyniu do zapiekania, polej sosem z pieczeni i posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej