Farsz z móżdżkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz z móżdżkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 łyżka

100 gramów

50 gramów

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj kurę. Móżdżek zagotuj w osolonej wodzie z octem. Oczyść z żyłek i posiekaj.

Krok 2

Następnie dodaj jaja, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i porto. Wszystko dokładnie wymieszaj i nafaszeruj ugotowane cannelloni.

Krok 3

Ułóż w naczyniu do zapiekania, polej sosem z pieczeni i posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz z móżdżkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej