Składniki
null
null
null
1 łyżka
100 gramów
50 gramów
150 gramów
100 gramów
1 łyżka
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj kurę. Móżdżek zagotuj w osolonej wodzie z octem. Oczyść z żyłek i posiekaj.
Krok 2
Następnie dodaj jaja, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i porto. Wszystko dokładnie wymieszaj i nafaszeruj ugotowane cannelloni.
Krok 3
Ułóż w naczyniu do zapiekania, polej sosem z pieczeni i posyp tartym serem. Piecz około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej