Makaron z jabłkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z jabłkami i orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

600 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr i odsącz.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Układaj warstwami makaron i mus.

Krok 3

Do jogurtu wsyp cukier, dodaj jajka, połowę posiekanych orzechów i wanilię do smaku, wszystko razem zmiksuj.

Krok 4

Polej zapiekankę sosem, posyp resztą orzechów i zapiekaj 30 minut w 180 stopni.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej