Makaron z jabłkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z jabłkami i orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

600 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr i odsącz.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Układaj warstwami makaron i mus.

Krok 3

Do jogurtu wsyp cukier, dodaj jajka, połowę posiekanych orzechów i wanilię do smaku, wszystko razem zmiksuj.

Krok 4

Polej zapiekankę sosem, posyp resztą orzechów i zapiekaj 30 minut w 180 stopni.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej