Makaron z jabłkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z jabłkami i orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

600 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr i odsącz.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Układaj warstwami makaron i mus.

Krok 3

Do jogurtu wsyp cukier, dodaj jajka, połowę posiekanych orzechów i wanilię do smaku, wszystko razem zmiksuj.

Krok 4

Polej zapiekankę sosem, posyp resztą orzechów i zapiekaj 30 minut w 180 stopni.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej