Makaron z jabłkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z jabłkami i orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

600 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr i odsącz.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Układaj warstwami makaron i mus.

Krok 3

Do jogurtu wsyp cukier, dodaj jajka, połowę posiekanych orzechów i wanilię do smaku, wszystko razem zmiksuj.

Krok 4

Polej zapiekankę sosem, posyp resztą orzechów i zapiekaj 30 minut w 180 stopni.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej