Makaron z jabłkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z jabłkami i orzechami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

600 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr i odsącz.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Układaj warstwami makaron i mus.

Krok 3

Do jogurtu wsyp cukier, dodaj jajka, połowę posiekanych orzechów i wanilię do smaku, wszystko razem zmiksuj.

Krok 4

Polej zapiekankę sosem, posyp resztą orzechów i zapiekaj 30 minut w 180 stopni.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z jabłkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pesto z jarmużu do chleba
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej