
Składniki
300 gramów
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
100 mililitrów
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler pokrój na drobne kawałki i gotuj przez kilka minut. Następnie odłóż i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z jogurtem i majonezem.
Krok 4
Ser żółty zetrzyj jak najdrobniej i wymieszaj z selerem.
Krok 5
Z powstałej masy uformuj małe placuszki, rozgrzewając w tym czasie patelnię. Placuszki maczaj najpierw w jajku, a następnie w mące (w ten sposób uzyskasz chrupiący wierzch).
Krok 6
Smaż je na patelni z obu stron. Gotowe podawaj z sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































