Placuszki z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z selera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

null

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler pokrój na drobne kawałki i gotuj przez kilka minut. Następnie odłóż i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z jogurtem i majonezem.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj jak najdrobniej i wymieszaj z selerem.

Krok 5

Z powstałej masy uformuj małe placuszki, rozgrzewając w tym czasie patelnię. Placuszki maczaj najpierw w jajku, a następnie w mące (w ten sposób uzyskasz chrupiący wierzch).

Krok 6

Smaż je na patelni z obu stron. Gotowe podawaj z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej