Placuszki z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z selera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

null

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler pokrój na drobne kawałki i gotuj przez kilka minut. Następnie odłóż i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z jogurtem i majonezem.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj jak najdrobniej i wymieszaj z selerem.

Krok 5

Z powstałej masy uformuj małe placuszki, rozgrzewając w tym czasie patelnię. Placuszki maczaj najpierw w jajku, a następnie w mące (w ten sposób uzyskasz chrupiący wierzch).

Krok 6

Smaż je na patelni z obu stron. Gotowe podawaj z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej