
Składniki
300 gramów
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
100 mililitrów
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler pokrój na drobne kawałki i gotuj przez kilka minut. Następnie odłóż i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z jogurtem i majonezem.
Krok 4
Ser żółty zetrzyj jak najdrobniej i wymieszaj z selerem.
Krok 5
Z powstałej masy uformuj małe placuszki, rozgrzewając w tym czasie patelnię. Placuszki maczaj najpierw w jajku, a następnie w mące (w ten sposób uzyskasz chrupiący wierzch).
Krok 6
Smaż je na patelni z obu stron. Gotowe podawaj z sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej