Placuszki z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z selera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler pokrój na drobne kawałki i gotuj przez kilka minut. Następnie odłóż i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z jogurtem i majonezem.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj jak najdrobniej i wymieszaj z selerem.

Krok 5

Z powstałej masy uformuj małe placuszki, rozgrzewając w tym czasie patelnię. Placuszki maczaj najpierw w jajku, a następnie w mące (w ten sposób uzyskasz chrupiący wierzch).

Krok 6

Smaż je na patelni z obu stron. Gotowe podawaj z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej