Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
8 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyć i pokroić wzdłuż na plastry około 5 mm. Obficie posolić i pozostawić na około 30 minut. Czynność ta pozwoli się bakłażanowi wypocić tzn. pozbyć goryczki.
Krok 2
Następnie przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 3
Plastry bakłażana delikatnie posolić i oprószyć kolorowym pieprzem, zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu.
Krok 4
Ser feta, połączyć z jogurtem, szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną pieprzu kolorowego.
Krok 5
Zgrillowane plastry bakłażana po przestygnięciu smarujemy przygotowana fetą, układamy na każdym kawałku po 1 suszonym pomidorze i zwijamy w rulon.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej