Tarta porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta porowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

0.25

null

1 łyżeczka

null

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, masło, mleko i proszek dopieczenia wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Uformuj kulę i na 30 minut wstaw do lodówki.

Krok 3

Pory pokrój w krążki i podsmaż na oliwie.

Krok 4

Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną i dodaj wraz z parmezanem do porów. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 5

Formę do pieczenia wylep ciastem, podziurkuj je widelcem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Wyjmij, wlej masę porową i piecz jeszcze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Mazurek kajmakowy
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej