
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
0.25
null
1 łyżeczka
null
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło, mleko i proszek dopieczenia wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
Uformuj kulę i na 30 minut wstaw do lodówki.
Krok 3
Pory pokrój w krążki i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną i dodaj wraz z parmezanem do porów. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 5
Formę do pieczenia wylep ciastem, podziurkuj je widelcem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6
Wyjmij, wlej masę porową i piecz jeszcze około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej