Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
0.25
null
1 łyżeczka
null
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło, mleko i proszek dopieczenia wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
Uformuj kulę i na 30 minut wstaw do lodówki.
Krok 3
Pory pokrój w krążki i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną i dodaj wraz z parmezanem do porów. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 5
Formę do pieczenia wylep ciastem, podziurkuj je widelcem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6
Wyjmij, wlej masę porową i piecz jeszcze około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej