Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
0.5 litra
null
2 szczypty
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane i pokrojone w ósemki ziemniaki przełóż do rondla z grubym dnem. Wlej pół szklanki wody i dodaj Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Przykryj i gotuj.
Krok 2
Po kilku minutach gotowania wlej śmietanę. Nie mieszaj. Duś na małym ogniu.
Krok 3
Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków i lekko wymieszaj. Podlej kilkoma łyżkami mleka, jeśli ziemniaki są długo twarde.
Krok 4
Gdy ziemniaki są już miękkie, przypraw pieprzem, dodaj posikany koperek, smalec ze skwarkami.
Krok 5
Dodaj do ziemniaków posiekany czosnek i utłucz je.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej