Duszone ziemniaki w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

0.5 litra

null

2 szczypty

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane i pokrojone w ósemki ziemniaki przełóż do rondla z grubym dnem. Wlej pół szklanki wody i dodaj Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Przykryj i gotuj.

Krok 2

Po kilku minutach gotowania wlej śmietanę. Nie mieszaj. Duś na małym ogniu.

Krok 3

Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków i lekko wymieszaj. Podlej kilkoma łyżkami mleka, jeśli ziemniaki są długo twarde.

Krok 4

Gdy ziemniaki są już miękkie, przypraw pieprzem, dodaj posikany koperek, smalec ze skwarkami.

Krok 5

Dodaj do ziemniaków posiekany czosnek i utłucz je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej