Duszone ziemniaki w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszone ziemniaki w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

0.5 litra

2 szczypty

4 łyżki

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane i pokrojone w ósemki ziemniaki przełóż do rondla z grubym dnem. Wlej pół szklanki wody i dodaj Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Przykryj i gotuj.

Krok 2

Po kilku minutach gotowania wlej śmietanę. Nie mieszaj. Duś na małym ogniu.

Krok 3

Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków i lekko wymieszaj. Podlej kilkoma łyżkami mleka, jeśli ziemniaki są długo twarde.

Krok 4

Gdy ziemniaki są już miękkie, przypraw pieprzem, dodaj posikany koperek, smalec ze skwarkami.

Krok 5

Dodaj do ziemniaków posiekany czosnek i utłucz je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej