
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
0.5 litra
null
2 szczypty
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane i pokrojone w ósemki ziemniaki przełóż do rondla z grubym dnem. Wlej pół szklanki wody i dodaj Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Przykryj i gotuj.
Krok 2
Po kilku minutach gotowania wlej śmietanę. Nie mieszaj. Duś na małym ogniu.
Krok 3
Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj do ziemniaków i lekko wymieszaj. Podlej kilkoma łyżkami mleka, jeśli ziemniaki są długo twarde.
Krok 4
Gdy ziemniaki są już miękkie, przypraw pieprzem, dodaj posikany koperek, smalec ze skwarkami.
Krok 5
Dodaj do ziemniaków posiekany czosnek i utłucz je.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej