Pasta z liści rzodkiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z liści rzodkiewki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

100 mililitrów

20 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście rzodkiewki dokładnie umyj, osusz i przesiekaj nożem na mniejsze kawałki.

Pasta z liści rzodkiewki - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniku umieść w kielichu blendera, dopraw przyprawą Knorr.

Pasta z liści rzodkiewki - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj na jednolitą masę.

Pasta z liści rzodkiewki - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Pastę podawaj z bagietką lub jako dodatek do serów i wędlin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z liści rzodkiewkiPasta z liści rzodkiewki

Rzodkiewka to jedna z nowalijek, będąca wyrazistym w smaku symbolem wiosny. Biały miąższ i różowa skórka wyglądają bardzo apetycznie na kanapkach i w sałatkach. Co jednak począć z liśćmi rzodkiewki? W żadnym wypadku nie należy ich wyrzucać! Posłużą do zrobienia wyśmienitego pesto, urozmaiconego orzechami oraz parmezanem.

Dla kogo? Fani najróżniejszych past, smarowideł i pesto z ogromną radością dodadzą pesto z liści rzodkiewki do swojej listy sprawdzonych przepisów.

Na jaką okazję? Każdego dnia należy zwracać uwagę nie tylko na to, by dostarczać organizmowi wszystkie niezbędne składniki mineralne i witaminy, ale też na to, by rozsądnie zarządzać żywnością. Pesto z liści rzodkiewki to fantastyczny sposób na zużycie liści rzodkiewki.

Czy wiesz, że? Jeśli pesto okazałoby się zbyt gęste, wystarczy dodać do niego niewielką ilość oliwy i ponownie zmiksować.

Dla urozmaicenia: Pesto z liści rzodkiewki możesz posypać przed podaniem świeżym szczypiorkiem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by w recepturze uwzględnić kilka listków świeżej bazylii.