
Składniki
2 pęczki
100 mililitrów
20 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście rzodkiewki dokładnie umyj, osusz i przesiekaj nożem na mniejsze kawałki.

Krok 2
Wszystkie składniku umieść w kielichu blendera, dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3
Zmiksuj na jednolitą masę.


Dobra rada:
Pastę podawaj z bagietką lub jako dodatek do serów i wędlin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z liści rzodkiewki
Rzodkiewka to jedna z nowalijek, będąca wyrazistym w smaku symbolem wiosny. Biały miąższ i różowa skórka wyglądają bardzo apetycznie na kanapkach i w sałatkach. Co jednak począć z liśćmi rzodkiewki? W żadnym wypadku nie należy ich wyrzucać! Posłużą do zrobienia wyśmienitego pesto, urozmaiconego orzechami oraz parmezanem.
Dla kogo? Fani najróżniejszych past, smarowideł i pesto z ogromną radością dodadzą pesto z liści rzodkiewki do swojej listy sprawdzonych przepisów.
Na jaką okazję? Każdego dnia należy zwracać uwagę nie tylko na to, by dostarczać organizmowi wszystkie niezbędne składniki mineralne i witaminy, ale też na to, by rozsądnie zarządzać żywnością. Pesto z liści rzodkiewki to fantastyczny sposób na zużycie liści rzodkiewki.
Czy wiesz, że? Jeśli pesto okazałoby się zbyt gęste, wystarczy dodać do niego niewielką ilość oliwy i ponownie zmiksować.
Dla urozmaicenia: Pesto z liści rzodkiewki możesz posypać przed podaniem świeżym szczypiorkiem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by w recepturze uwzględnić kilka listków świeżej bazylii.