
Składniki
2 pęczki
100 mililitrów
20 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście rzodkiewki dokładnie umyj, osusz i przesiekaj nożem na mniejsze kawałki.

Krok 2
Wszystkie składniku umieść w kielichu blendera, dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3
Zmiksuj na jednolitą masę.


Dobra rada:
Pastę podawaj z bagietką lub jako dodatek do serów i wędlin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z liści rzodkiewki
Rzodkiewka to jedna z nowalijek, będąca wyrazistym w smaku symbolem wiosny. Biały miąższ i różowa skórka wyglądają bardzo apetycznie na kanapkach i w sałatkach. Co jednak począć z liśćmi rzodkiewki? W żadnym wypadku nie należy ich wyrzucać! Posłużą do zrobienia wyśmienitego pesto, urozmaiconego orzechami oraz parmezanem.
Dla kogo? Fani najróżniejszych past, smarowideł i pesto z ogromną radością dodadzą pesto z liści rzodkiewki do swojej listy sprawdzonych przepisów.
Na jaką okazję? Każdego dnia należy zwracać uwagę nie tylko na to, by dostarczać organizmowi wszystkie niezbędne składniki mineralne i witaminy, ale też na to, by rozsądnie zarządzać żywnością. Pesto z liści rzodkiewki to fantastyczny sposób na zużycie liści rzodkiewki.
Czy wiesz, że? Jeśli pesto okazałoby się zbyt gęste, wystarczy dodać do niego niewielką ilość oliwy i ponownie zmiksować.
Dla urozmaicenia: Pesto z liści rzodkiewki możesz posypać przed podaniem świeżym szczypiorkiem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by w recepturze uwzględnić kilka listków świeżej bazylii.