Pasta z liści rzodkiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z liści rzodkiewki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

100 mililitrów

20 gramów

30 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście rzodkiewki dokładnie umyj, osusz i przesiekaj nożem na mniejsze kawałki.

Pasta z liści rzodkiewki - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniku umieść w kielichu blendera, dopraw przyprawą Knorr.

Pasta z liści rzodkiewki - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj na jednolitą masę.

Pasta z liści rzodkiewki - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Pastę podawaj z bagietką lub jako dodatek do serów i wędlin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z liści rzodkiewkiPasta z liści rzodkiewki

Rzodkiewka to jedna z nowalijek, będąca wyrazistym w smaku symbolem wiosny. Biały miąższ i różowa skórka wyglądają bardzo apetycznie na kanapkach i w sałatkach. Co jednak począć z liśćmi rzodkiewki? W żadnym wypadku nie należy ich wyrzucać! Posłużą do zrobienia wyśmienitego pesto, urozmaiconego orzechami oraz parmezanem.

Dla kogo? Fani najróżniejszych past, smarowideł i pesto z ogromną radością dodadzą pesto z liści rzodkiewki do swojej listy sprawdzonych przepisów.

Na jaką okazję? Każdego dnia należy zwracać uwagę nie tylko na to, by dostarczać organizmowi wszystkie niezbędne składniki mineralne i witaminy, ale też na to, by rozsądnie zarządzać żywnością. Pesto z liści rzodkiewki to fantastyczny sposób na zużycie liści rzodkiewki.

Czy wiesz, że? Jeśli pesto okazałoby się zbyt gęste, wystarczy dodać do niego niewielką ilość oliwy i ponownie zmiksować.

Dla urozmaicenia: Pesto z liści rzodkiewki możesz posypać przed podaniem świeżym szczypiorkiem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by w recepturze uwzględnić kilka listków świeżej bazylii.