Pasta orzechowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta orzechowo-serowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

200 gramów

4 łyżki

70 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek dokładnie utrzyj wraz z masłem i śmietaną.

Krok 2

Stopniowo dodawaj orzechy, cheddar, chleb razowy, musztardę, kminek, sól i pieprz.

Krok 3

Pastę pozostaw na noc w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta orzechowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej