Naleśniki Bambino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki Bambino

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cała rzecz w tym, że w środku każdego naleśnika jest gorąca czekolada i zimne lody. Lody sprawiają, że czekolada zamienia się w twardą chrupiącą skorupkę, ale ten efekt utrzymuje się tylko przez chwilę, a potem wszystko zaczyna płynąć. Dlatego NALEŚNIKI BAMBINO trzeba jeść natychmiast po przygotowaniu. Ale dzieci na pewno nie trzeba do tego namawiać!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej