Naleśniki Bambino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki Bambino

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cała rzecz w tym, że w środku każdego naleśnika jest gorąca czekolada i zimne lody. Lody sprawiają, że czekolada zamienia się w twardą chrupiącą skorupkę, ale ten efekt utrzymuje się tylko przez chwilę, a potem wszystko zaczyna płynąć. Dlatego NALEŚNIKI BAMBINO trzeba jeść natychmiast po przygotowaniu. Ale dzieci na pewno nie trzeba do tego namawiać!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki Bambino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej