Jabłka w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka w cieście naleśnikowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 gramów

30 gramów

30 gramów

40 mililitrów

20 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Usuwamy gniazdo nasienne. Jabłka kroimy w plastry. Mąkę, mleko, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Miksujemy, dolewamy olej .

Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu.

Krok 3

W cieście(które musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany) maczamy jabłka i kładziemy na bardzo rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor . Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać również ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej