Jabłka w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka w cieście naleśnikowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 gramów

30 gramów

30 gramów

40 mililitrów

20 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Usuwamy gniazdo nasienne. Jabłka kroimy w plastry. Mąkę, mleko, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Miksujemy, dolewamy olej .

Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu.

Krok 3

W cieście(które musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany) maczamy jabłka i kładziemy na bardzo rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor . Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać również ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej