Jabłka w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka w cieście naleśnikowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 gramów

30 gramów

30 gramów

40 mililitrów

20 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Usuwamy gniazdo nasienne. Jabłka kroimy w plastry. Mąkę, mleko, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Miksujemy, dolewamy olej .

Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu.

Krok 3

W cieście(które musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany) maczamy jabłka i kładziemy na bardzo rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor . Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać również ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka w cieście naleśnikowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej