Domowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe naleśniki

Autor: klepek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

3 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wbij jajka do miski i dodaj 3 łyżki oleju.

Krok 2

Następnie dodaj cukier wanilinowy i cukier.

Krok 3

Do miski dodaj mąkę i wlej mleko.

Krok 4

Wszystko razem zmiksuj mikserem.

Krok 5

Wlej ciasto na patelnie i smaż 2-3 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej