
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
3 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wbij jajka do miski i dodaj 3 łyżki oleju.
Krok 2
Następnie dodaj cukier wanilinowy i cukier.
Krok 3
Do miski dodaj mąkę i wlej mleko.
Krok 4
Wszystko razem zmiksuj mikserem.
Krok 5
Wlej ciasto na patelnie i smaż 2-3 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej