
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
3 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wbij jajka do miski i dodaj 3 łyżki oleju.
Krok 2
Następnie dodaj cukier wanilinowy i cukier.
Krok 3
Do miski dodaj mąkę i wlej mleko.
Krok 4
Wszystko razem zmiksuj mikserem.
Krok 5
Wlej ciasto na patelnie i smaż 2-3 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej