Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.25 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz sól. Dokładnie mieszamy.

Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - Krok 1

Krok 2

Następnie wbijamy jajko, wlewamy mleko oraz olej. Całość mieszamy do połączenia się składników.

Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - Krok 2

Krok 3

Ciasto przekładamy do dużego kubka. Pieczemy w mikrofalówce na największej mocy ok 2 min.

Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - Krok 3

Krok 4

Podajemy z gałką lodów.

Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Egzotyczna tarta
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'OrCiasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or

O połączeniu gorącego ciasta z lodami słyszał chyba każdy, bo jednym ze sztandarowych polskich deserów jest szarlotka serwowana na ciepło z gałką lodów waniliowych. Jeśli szukacie alternatywy dla tego popularnego domowego deseru, wykorzystajcie nasz przepis na ciasto z mikrofalówki, przygotowywane w kubku. Czy jest to deser wymagający mistrzowskich umiejętności kulinarnych? Zdecydowanie nie! Wystarczy kilka podstawowych składników, które trzeba ze sobą połączyć. Tak przygotowaną masę wstawiamy do mikrofalówki, ustawiając ją na największą moc. Nie zapomnijcie oczywiście o lodach, które są nieodłącznym towarzyszem naszego ciasta. Zapewniamy, że z ciastem z mikrofali będzie szybko, pysznie i bardzo łatwo!

Dla kogo?

Ciasto z mikrofalówki jest pomysłem dla każdego, kto lubi domowe słodycze, ale nie ma czasu na ich przygotowywanie. Deser pokochają także ci z was, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kulinariami.

Na jaką okazję?

Ciasto w kubku z lodami sprawdzi się przede wszystkim na co dzień. Masz ochotę na coś słodkiego, ale półki świecą pustkami? Wykorzystaj nasz przepis na ciastko z mikrofali, a bez trudu przygotujesz deser, który zachwyci każdego!

Czy wiesz, że?

Lody są deserem, który najwcześniej, bo już 3 tysiące lat temu, znany był Chińczykom. Na naszym kontynencie pojawiły się dopiero w X wieku. Były to najczęściej sorbety. Natomiast lody, jakie znamy dziś, zostały stworzone przez architekta i kucharza Bernardo Buontalentiego.

Dla urozmaicenia:

Ciasto z mikrofali z lodami można udekorować świeżymi liśćmi mięty, które stworzą nie tylko piękną dekorację, ale także wzbogacą i podkreślą smak lodów.