Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

12 sztuk

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umieść po 3 maliny w każdej z 4 miseczek.

Krok 2

Dodaj 2 gałki lodów Carte d'Or Crème Brûlée do każdej miseczki. Wygładź je nożem, aby nie wystawały poza brzegi naczynia.

Krok 3

Włóż do zamrażarki na 20 minut.

Krok 4

Wyjmij z zamrażarki miseczki, posyp każdy deser 2 łyżeczkami brązowego cukru i skarmelizuj go za pomocą palnika. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej