Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

12 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umieść po 3 maliny w każdej z 4 miseczek.

Krok 2

Dodaj 2 gałki lodów Carte d'Or Crème Brûlée do każdej miseczki. Wygładź je nożem, aby nie wystawały poza brzegi naczynia.

Krok 3

Włóż do zamrażarki na 20 minut.

Krok 4

Wyjmij z zamrażarki miseczki, posyp każdy deser 2 łyżeczkami brązowego cukru i skarmelizuj go za pomocą palnika. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej