
Składniki
8 łyżek
12 sztuk
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umieść po 3 maliny w każdej z 4 miseczek.
Krok 2
Dodaj 2 gałki lodów Carte d'Or Crème Brûlée do każdej miseczki. Wygładź je nożem, aby nie wystawały poza brzegi naczynia.
Krok 3
Włóż do zamrażarki na 20 minut.
Krok 4
Wyjmij z zamrażarki miseczki, posyp każdy deser 2 łyżeczkami brązowego cukru i skarmelizuj go za pomocą palnika. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej