Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

12 sztuk

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umieść po 3 maliny w każdej z 4 miseczek.

Krok 2

Dodaj 2 gałki lodów Carte d'Or Crème Brûlée do każdej miseczki. Wygładź je nożem, aby nie wystawały poza brzegi naczynia.

Krok 3

Włóż do zamrażarki na 20 minut.

Krok 4

Wyjmij z zamrażarki miseczki, posyp każdy deser 2 łyżeczkami brązowego cukru i skarmelizuj go za pomocą palnika. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody Creme Brulee z chrupiącym karmelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej