Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
696 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

277 osób wydrukowało

Pobierz pdf

344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

spód ciasta:

80 gramów

100 gramów

1 łyżka

0.2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

wierzch:

150 gramów

70 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mikserem: mąkę z proszkiem do pieczenia, masło, żółtko i cukier puder. Gdy składniki się połączą, wyłóż je na podsypany mąką stół i szybko zagnieć gładkie ciasto.

Krok 2

Prostokątną formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto lekko rozwałkuj i wylep nim dno brytfanki. Na cieście rozsmaruj dżem.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Masę kokosową wyłóż na dżem. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.

Krok 5

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

Krok 6

Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Podawaj z bitą śmietaną i sorbetem Carte d'Or o smaku czarnej porzeczki.

3

Opinie o przepisie

  • Edyta Olszewska

    Edyta Olszewska , 09.06.2016

    Genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Trzebuniak

    Katarzyna Trzebuniak , 25.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewka Pączko

    Ewka Pączko , 25.04.2016

    Katarzyna Trzebuniak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej