Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka
łatwe
329 osób zapisało

Składniki
spód ciasta:
80 gramów
100 gramów
1 łyżka
0.2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
wierzch:
150 gramów
70 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mikserem: mąkę z proszkiem do pieczenia, masło, żółtko i cukier puder. Gdy składniki się połączą, wyłóż je na podsypany mąką stół i szybko zagnieć gładkie ciasto.
Krok 2
Prostokątną formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto lekko rozwałkuj i wylep nim dno brytfanki. Na cieście rozsmaruj dżem.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Masę kokosową wyłóż na dżem. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Krok 5
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Krok 6
Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Podawaj z bitą śmietaną i sorbetem Carte d’Or o smaku czarnej porzeczki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Carte d'Or Sorbet Black Currant
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej