Ciasto kokosowe z sorbetem Carte d’Or Czarna Porzeczka
łatwe
344 osoby zapisały

Składniki
spód ciasta:
80 gramów
100 gramów
1 łyżka
0.2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
wierzch:
150 gramów
70 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mikserem: mąkę z proszkiem do pieczenia, masło, żółtko i cukier puder. Gdy składniki się połączą, wyłóż je na podsypany mąką stół i szybko zagnieć gładkie ciasto.
Krok 2
Prostokątną formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto lekko rozwałkuj i wylep nim dno brytfanki. Na cieście rozsmaruj dżem.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Masę kokosową wyłóż na dżem. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Krok 5
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Krok 6
Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Podawaj z bitą śmietaną i sorbetem Carte d'Or o smaku czarnej porzeczki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Carte d'Or Sorbet Black Currant
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej