
Składniki
400 gramów
250 gramów
1 opakowanie
dodatki:
1 opakowanie
1 opakowanie
2 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób 12 małych kulek lodów waniliowych. Umieść drewnianą wykałaczkę w każdej kulce, to pomoże Ci później zanurzyć kulki w czekoladzie. Umieść je w zamrażarce.
Krok 2
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i przygotuj miseczkę z posiekanymi migdałami.
Krok 3
Wyjmij lodowe kulki z zamrażarki i i zanurz je w roztopionej, płynnej czekoladzie. Następnie włóż je do miseczki z migdałami.
Krok 4
Ułóż kulki czekoladowe w formie piramidy na talerzyku deserowym. Obok talerzyka umieść 3 małe miseczki z: sosem czekoladowym, sosem toffee i wiórkami kokosowymi.

Dobra rada:
Możesz podać również z innymi, ulubionymi sosami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mini IC Balls
Jeśli zwykłe, tradycyjne desery przestały wam smakować jak dawniej i szukacie dla nich ciekawej alternatywy – przygotujcie Mini IC Balls. Mimo że ich głównym składnikiem są lody, kulki doskonale sprawdzą się także zimą, jako oryginalne wzbogacenie menu deserowego. Ich niewątpliwą zaletą jest bardzo prosty i szybki sposób przygotowania. Wystarczy z lodów uformować niewielkie kuleczki, w których umieszczamy wykałaczkę. Po chwili spędzonej w zamrażarce, kulki zamocz w rozpuszczonej czekoladzie i obtocz w migdałach. Kolejny krok to już formowanie lodowej piramidy. Nieodłącznym elementem deseru lodowego Mini IC Balls są także sosy, w których można moczyć kulki. Spróbuj wyjątkowych Mini IC Balls, a jesteśmy pewni, że zagoszczą na twoim stole na stałe. Smacznego!
Dla kogo? Dla każdego! Deser Mini IC Balls przypadnie do gustu entuzjastom lodów połączonych z wyrazistym smakiem gorzkiej czekolady oraz chrupiącymi migdałami. Kulki spełnią oczekiwania także tych osób, które poszukują pomysłu na szybki i prosty deser.
Na jaką okazję? Mini IC Balls sprawdzą się zarówno jako porcja codziennych słodkości, jak i podczas wyjątkowych okazji, kiedy wymagane jest oryginalne i zaskakujące menu.
Czy wiesz, że? Lody, jakie dziś znamy, to zasługa kucharza i architekta Bernardo Buontalentiego, który zamroził kogel-mogel z mlekiem.
Dla urozmaicenia: Kulki Mini IC Balls doskonale łączą się z różnymi sosami np. czekoladowym i toffee. Możesz je zastąpić dowolnymi dipami, przygotowanymi na przykład z owoców.