Mini IC Balls przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini IC Balls

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1 opakowanie

dodatki:

1 opakowanie

1 opakowanie

2 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób 12 małych kulek lodów waniliowych. Umieść drewnianą wykałaczkę w każdej kulce, to pomoże Ci później zanurzyć kulki w czekoladzie. Umieść je w zamrażarce.

Krok 2

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i przygotuj miseczkę z posiekanymi migdałami.

Krok 3

Wyjmij lodowe kulki z zamrażarki i i zanurz je w roztopionej, płynnej czekoladzie. Następnie włóż je do miseczki z migdałami.

Krok 4

Ułóż kulki czekoladowe w formie piramidy na talerzyku deserowym. Obok talerzyka umieść 3 małe miseczki z: sosem czekoladowym, sosem toffee i wiórkami kokosowymi.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podać również z innymi, ulubionymi sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini IC Balls - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini IC BallsMini IC Balls

Jeśli zwykłe, tradycyjne desery przestały wam smakować jak dawniej i szukacie dla nich ciekawej alternatywy – przygotujcie Mini IC Balls. Mimo że ich głównym składnikiem są lody, kulki doskonale sprawdzą się także zimą, jako oryginalne wzbogacenie menu deserowego. Ich niewątpliwą zaletą jest bardzo prosty i szybki sposób przygotowania. Wystarczy z lodów uformować niewielkie kuleczki, w których umieszczamy wykałaczkę. Po chwili spędzonej w zamrażarce, kulki zamocz w rozpuszczonej czekoladzie i obtocz w migdałach. Kolejny krok to już formowanie lodowej piramidy. Nieodłącznym elementem deseru lodowego Mini IC Balls są także sosy, w których można moczyć kulki. Spróbuj wyjątkowych Mini IC Balls, a jesteśmy pewni, że zagoszczą na twoim stole na stałe. Smacznego!

Dla kogo? Dla każdego! Deser Mini IC Balls przypadnie do gustu entuzjastom lodów połączonych z wyrazistym smakiem gorzkiej czekolady oraz chrupiącymi migdałami. Kulki spełnią oczekiwania także tych osób, które poszukują pomysłu na szybki i prosty deser.

Na jaką okazję? Mini IC Balls sprawdzą się zarówno jako porcja codziennych słodkości, jak i podczas wyjątkowych okazji, kiedy wymagane jest oryginalne i zaskakujące menu.

Czy wiesz, że? Lody, jakie dziś znamy, to zasługa kucharza i architekta Bernardo Buontalentiego, który zamroził kogel-mogel z mlekiem.

Dla urozmaicenia: Kulki Mini IC Balls doskonale łączą się z różnymi sosami np. czekoladowym i toffee. Możesz je zastąpić dowolnymi dipami, przygotowanymi na przykład z owoców.