
Składniki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą czekoladę umieść na 20 minut w zamrażarce.
Krok 2
Do pucharka nałóż 2-3 kulki sorbetu porzeczkowego Carte d’Or.
Krok 3
Lody udekoruj czerwonymi porzeczkami razem z gałązką.
Krok 4
Zetrzyj białą czekoladę na tarce bezpośrednio na lody. Deser posyp pokruszonymi pistacjami i podawaj od razu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Carte d'Or Sorbet Black Currant
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej