Sorbet porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet porzeczkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą czekoladę umieść na 20 minut w zamrażarce.

Krok 2

Do pucharka nałóż 2-3 kulki sorbetu porzeczkowego Carte d'Or.

Krok 3

Lody udekoruj czerwonymi porzeczkami razem z gałązką.

Krok 4

Zetrzyj białą czekoladę na tarce bezpośrednio na lody. Deser posyp pokruszonymi pistacjami i podawaj od razu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej