
Składniki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą czekoladę umieść na 20 minut w zamrażarce.
Krok 2
Do pucharka nałóż 2-3 kulki sorbetu porzeczkowego Carte d’Or.
Krok 3
Lody udekoruj czerwonymi porzeczkami razem z gałązką.
Krok 4
Zetrzyj białą czekoladę na tarce bezpośrednio na lody. Deser posyp pokruszonymi pistacjami i podawaj od razu.
Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Jajka faszerowane tuńczykiem
30 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej