
Składniki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą czekoladę umieść na 20 minut w zamrażarce.
Krok 2
Do pucharka nałóż 2-3 kulki sorbetu porzeczkowego Carte d'Or.
Krok 3
Lody udekoruj czerwonymi porzeczkami razem z gałązką.
Krok 4
Zetrzyj białą czekoladę na tarce bezpośrednio na lody. Deser posyp pokruszonymi pistacjami i podawaj od razu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Carte d'Or Sorbet Black Currant
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej