Sorbet porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet porzeczkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą czekoladę umieść na 20 minut w zamrażarce.

Krok 2

Do pucharka nałóż 2-3 kulki sorbetu porzeczkowego Carte d’Or.

Krok 3

Lody udekoruj czerwonymi porzeczkami razem z gałązką.

Krok 4

Zetrzyj białą czekoladę na tarce bezpośrednio na lody. Deser posyp pokruszonymi pistacjami i podawaj od razu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej