Wiśnie w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśnie w czekoladzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

12 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Używając łyżki do melona, wydrąż 12 małych gałek lodów Carte d'Or Chocolate Cherry.

Krok 2

Włóż do każdej gałki lodów wiśnie z ogonkami.

Krok 3

Wstaw lody z wiśniami do zamrażarki na około 10 minut.

Krok 4

Roztop gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wyjmij lody z zamrażarki i szybko zanurz w rozpuszczonej czekoladzie, używaj do tego 2 widelców.

Krok 5

Umieść lody w zamrażarce na około 10 minut, aż czekolada zastygnie. Deser podawaj na schłodzonym półmisku zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Romantyczny wieczór

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej