Składniki
240 gramów
12 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Używając łyżki do melona, wydrąż 12 małych gałek lodów Carte d'Or Chocolate Cherry.
Krok 2
Włóż do każdej gałki lodów wiśnie z ogonkami.
Krok 3
Wstaw lody z wiśniami do zamrażarki na około 10 minut.
Krok 4
Roztop gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wyjmij lody z zamrażarki i szybko zanurz w rozpuszczonej czekoladzie, używaj do tego 2 widelców.
Krok 5
Umieść lody w zamrażarce na około 10 minut, aż czekolada zastygnie. Deser podawaj na schłodzonym półmisku zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej