
Składniki
240 gramów
12 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Używając łyżki do melona, wydrąż 12 małych gałek lodów Carte d'Or Chocolate Cherry.
Krok 2
Włóż do każdej gałki lodów wiśnie z ogonkami.
Krok 3
Wstaw lody z wiśniami do zamrażarki na około 10 minut.
Krok 4
Roztop gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wyjmij lody z zamrażarki i szybko zanurz w rozpuszczonej czekoladzie, używaj do tego 2 widelców.
Krok 5
Umieść lody w zamrażarce na około 10 minut, aż czekolada zastygnie. Deser podawaj na schłodzonym półmisku zaraz po przygotowaniu.
Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Carte d'Or Chocolate Cherry
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej