
Składniki
240 gramów
12 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Używając łyżki do melona, wydrąż 12 małych gałek lodów Carte d'Or Chocolate Cherry.
Krok 2
Włóż do każdej gałki lodów wiśnie z ogonkami.
Krok 3
Wstaw lody z wiśniami do zamrażarki na około 10 minut.
Krok 4
Roztop gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wyjmij lody z zamrażarki i szybko zanurz w rozpuszczonej czekoladzie, używaj do tego 2 widelców.
Krok 5
Umieść lody w zamrażarce na około 10 minut, aż czekolada zastygnie. Deser podawaj na schłodzonym półmisku zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Carte d'Or Chocolate Cherry
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej