Crumble z lodami – przepis z czerwonymi owocami | Przepisy.pl pixel

Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

kruszonka:

100 gramów

150 gramów

160 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

owoce:

400 gramów

150 gramów

150 gramów

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.

Krok 2

Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.

Krok 3

Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.

Krok 4

Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej