Crumble z lodami – przepis z czerwonymi owocami | Przepisy.pl pixel

Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

kruszonka:

100 gramów

150 gramów

160 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

owoce:

400 gramów

150 gramów

150 gramów

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.

Krok 2

Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.

Krok 3

Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.

Krok 4

Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej