Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
kruszonka:
100 gramów
150 gramów
160 gramów
1 szczypta
2 łyżeczki
owoce:
400 gramów
150 gramów
150 gramów
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.
Krok 2
Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.
Krok 3
Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.
Krok 4
Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej