Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
kruszonka:
100 gramów
150 gramów
160 gramów
1 szczypta
2 łyżeczki
owoce:
400 gramów
150 gramów
150 gramów
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.
Krok 2
Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.
Krok 3
Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.
Krok 4
Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej