
Składniki
3 sztuki
40 mililitrów
1 szczypta
2 kilogramy
1 szczypta
80 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je w żaroodpornej formie.
Krok 2
Wlej śmietanę doprawioną solą i pieprzem.
Krok 3
Posyp liśćmi laurowymi i piecz godzinę w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Boczek pokrój w małą kostkę. Tost obierz ze skórki i pokrusz.
Krok 5
20 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę okruszynami i boczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej