Zapiekanka wiejska z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka wiejska z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

40 mililitrów

1 szczypta

2 kilogramy

1 szczypta

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je w żaroodpornej formie.

Krok 2

Wlej śmietanę doprawioną solą i pieprzem.

Krok 3

Posyp liśćmi laurowymi i piecz godzinę w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Boczek pokrój w małą kostkę. Tost obierz ze skórki i pokrusz.

Krok 5

20 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę okruszynami i boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej