Zapiekanka wiejska z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekanka wiejska z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

40 mililitrów

1 szczypta

2 kilogramy

1 szczypta

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je w żaroodpornej formie.

Krok 2

Wlej śmietanę doprawioną solą i pieprzem.

Krok 3

Posyp liśćmi laurowymi i piecz godzinę w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Boczek pokrój w małą kostkę. Tost obierz ze skórki i pokrusz.

Krok 5

20 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę okruszynami i boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka wiejska z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej