Kurczak z nutką egzotyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z nutką egzotyki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

60 dekagramów

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko. Filety pokrój w paski. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Do osobnego garnka włóż owoce z puszki wraz z zalewą.

Krok 3

Wlej 300 ml wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj banany pokrojone w plasterki. Gotuj 5 minut mieszając, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej