Kurczak z nutką egzotyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z nutką egzotyki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

60 dekagramów

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko. Filety pokrój w paski. Podsmaż na oleju.

Krok 2

Do osobnego garnka włóż owoce z puszki wraz z zalewą.

Krok 3

Wlej 300 ml wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj banany pokrojone w plasterki. Gotuj 5 minut mieszając, podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z nutką egzotyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej