Kurczak złocisty z ryżem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak złocisty z ryżem i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą i przeciąć na dwa kawałki. Natrzeć przyprawą do złotego kurczaka Knorr, odstawić na 15 minut.

Krok 2

Ryż ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.

Krok 3

Cukinię i obrany ząbek czosnku pokroić w plasterki i przesmażyć kilka minut na oliwie. Doprawić ziołami prowansalskimi i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr.

Krok 4

Mięso usmażyć na złoto na oliwie. Na talerze wyłożyć ryż, na którym ułożyć przesmażoną cukinię i czosnek. Na sam wierzch położyć mięso. Przyozdobić listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak złocisty z ryżem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak tikka masala
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej