Kurczak złocisty z ryżem i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą i przeciąć na dwa kawałki. Natrzeć przyprawą do złotego kurczaka Knorr, odstawić na 15 minut.

Krok 2

Ryż ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.

Krok 3

Cukinię i obrany ząbek czosnku pokroić w plasterki i przesmażyć kilka minut na oliwie. Doprawić ziołami prowansalskimi i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr.

Krok 4

Mięso usmażyć na złoto na oliwie. Na talerze wyłożyć ryż, na którym ułożyć przesmażoną cukinię i czosnek. Na sam wierzch położyć mięso. Przyozdobić listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej