Krewetki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

150 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

null szczypt

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz i umyj. Czosnek posiekaj i dodaj do niego sól, miód, imbir oraz sok pomarańczowy. Dobrze wymieszaj i umieść w marynacie krewetki. Zostaw na 2 godziny.

Krok 2

Do miseczki wbij jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki oleju, sól oraz tyle wody, aby wyszło gęste ciasto.

Krok 3

Krewetki obtaczaj w cieście, wrzucaj na rozgrzany olej i smaż przez ok. 2 minuty z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej