Krewetki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

150 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

null szczypt

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz i umyj. Czosnek posiekaj i dodaj do niego sól, miód, imbir oraz sok pomarańczowy. Dobrze wymieszaj i umieść w marynacie krewetki. Zostaw na 2 godziny.

Krok 2

Do miseczki wbij jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki oleju, sól oraz tyle wody, aby wyszło gęste ciasto.

Krok 3

Krewetki obtaczaj w cieście, wrzucaj na rozgrzany olej i smaż przez ok. 2 minuty z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej