
Składniki
null
150 mililitrów
1 sztuka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
50 gramów
2 łyżki
null szczypt
2 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz i umyj. Czosnek posiekaj i dodaj do niego sól, miód, imbir oraz sok pomarańczowy. Dobrze wymieszaj i umieść w marynacie krewetki. Zostaw na 2 godziny.
Krok 2
Do miseczki wbij jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki oleju, sól oraz tyle wody, aby wyszło gęste ciasto.
Krok 3
Krewetki obtaczaj w cieście, wrzucaj na rozgrzany olej i smaż przez ok. 2 minuty z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej