Krewetki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

150 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

null szczypt

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz i umyj. Czosnek posiekaj i dodaj do niego sól, miód, imbir oraz sok pomarańczowy. Dobrze wymieszaj i umieść w marynacie krewetki. Zostaw na 2 godziny.

Krok 2

Do miseczki wbij jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki oleju, sól oraz tyle wody, aby wyszło gęste ciasto.

Krok 3

Krewetki obtaczaj w cieście, wrzucaj na rozgrzany olej i smaż przez ok. 2 minuty z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej