
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, nie rumień.
Krok 2
Dodaj pomidory razem z zalewą i koncentrat. Wymieszaj.
Krok 3
Duś na małym ogniu przez ok.30 minut, po czym zmiksuj.
Krok 4
Przygotowanym sosem pomidorowym smaruj spody pizzy i układaj na nim składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej