Pomidorowy sos do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy sos do pizzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, nie rumień.

Krok 2

Dodaj pomidory razem z zalewą i koncentrat. Wymieszaj.

Krok 3

Duś na małym ogniu przez ok.30 minut, po czym zmiksuj.

Krok 4

Przygotowanym sosem pomidorowym smaruj spody pizzy i układaj na nim składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Lasagne szpinakowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej