Pomidorowy sos do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy sos do pizzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, nie rumień.

Krok 2

Dodaj pomidory razem z zalewą i koncentrat. Wymieszaj.

Krok 3

Duś na małym ogniu przez ok.30 minut, po czym zmiksuj.

Krok 4

Przygotowanym sosem pomidorowym smaruj spody pizzy i układaj na nim składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej