Pomidorowy sos do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy sos do pizzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, nie rumień.

Krok 2

Dodaj pomidory razem z zalewą i koncentrat. Wymieszaj.

Krok 3

Duś na małym ogniu przez ok.30 minut, po czym zmiksuj.

Krok 4

Przygotowanym sosem pomidorowym smaruj spody pizzy i układaj na nim składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy sos do pizzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Jajka po turecku
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej