
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, nie rumień.
Krok 2
Dodaj pomidory razem z zalewą i koncentrat. Wymieszaj.
Krok 3
Duś na małym ogniu przez ok.30 minut, po czym zmiksuj.
Krok 4
Przygotowanym sosem pomidorowym smaruj spody pizzy i układaj na nim składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej