Schab nadziewany rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab nadziewany rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz schab. Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż schabu otwór a następnie wypełnij go rodzynkami. Należy je mocno upchać do środka.

Krok 2

Mięso oprósz Delikatem Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę, zrumień przygotowane mięso a następnie przełóż do brytfanki.

Krok 3

Pozostały na patelni tłuszcz podlej wodą ( ok. 1/2 szklanki), przelej do brytfanny.

Krok 4

Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki, obłóż nimi mięso. Całość oprósz majerankiem. Przykryj folia aluminiową - piecz ok. 2 godzin w temp. 160 st. C. Podawaj krojone w grube plastry jako danie główne lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
17 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej