Schab nadziewany rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab nadziewany rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz schab. Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż schabu otwór a następnie wypełnij go rodzynkami. Należy je mocno upchać do środka.

Krok 2

Mięso oprósz Delikatem Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę, zrumień przygotowane mięso a następnie przełóż do brytfanki.

Krok 3

Pozostały na patelni tłuszcz podlej wodą ( ok. 1/2 szklanki), przelej do brytfanny.

Krok 4

Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki, obłóż nimi mięso. Całość oprósz majerankiem. Przykryj folia aluminiową - piecz ok. 2 godzin w temp. 160 st. C. Podawaj krojone w grube plastry jako danie główne lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej