Schab nadziewany rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab nadziewany rodzynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz schab. Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż schabu otwór a następnie wypełnij go rodzynkami. Należy je mocno upchać do środka.

Krok 2

Mięso oprósz Delikatem Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę, zrumień przygotowane mięso a następnie przełóż do brytfanki.

Krok 3

Pozostały na patelni tłuszcz podlej wodą ( ok. 1/2 szklanki), przelej do brytfanny.

Krok 4

Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki, obłóż nimi mięso. Całość oprósz majerankiem. Przykryj folia aluminiową - piecz ok. 2 godzin w temp. 160 st. C. Podawaj krojone w grube plastry jako danie główne lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab nadziewany rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej