
Składniki
1 kilogram
2
3 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz schab. Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż schabu otwór a następnie wypełnij go rodzynkami. Należy je mocno upchać do środka.
Krok 2
Mięso oprósz Delikatem Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę, zrumień przygotowane mięso a następnie przełóż do brytfanki.
Krok 3
Pozostały na patelni tłuszcz podlej wodą ( ok. 1/2 szklanki), przelej do brytfanny.
Krok 4
Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki, obłóż nimi mięso. Całość oprósz majerankiem. Przykryj folia aluminiową - piecz ok. 2 godzin w temp. 160 st. C. Podawaj krojone w grube plastry jako danie główne lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej