
Składniki
1 kilogram
2
3 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz schab. Długim, cienkim nożem natnij wzdłuż schabu otwór a następnie wypełnij go rodzynkami. Należy je mocno upchać do środka.
Krok 2
Mięso oprósz Delikatem Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę, zrumień przygotowane mięso a następnie przełóż do brytfanki.
Krok 3
Pozostały na patelni tłuszcz podlej wodą ( ok. 1/2 szklanki), przelej do brytfanny.
Krok 4
Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki, obłóż nimi mięso. Całość oprósz majerankiem. Przykryj folia aluminiową - piecz ok. 2 godzin w temp. 160 st. C. Podawaj krojone w grube plastry jako danie główne lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































