Składniki
300 gramów
175 gramów
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1.25 łyżeczki
3 łyżki
275 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki ciasta (oprócz przypraw) wymieszaj lub zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia.
Krok 2
Do ciasta dodaj mak i pokruszone kostki cebulowe. Ponownie wyrób. Zostaw na 10 minut pod przykryciem.
Krok 3
Następnie ciasto podziel na pół, potem znowu na pół itd., aż uzyskasz 32 części. Formuj wałeczki. Zostaw do wyrośnięcia na 30-45 minut.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200°C przez 20-25 minut. Wyjmij, kiedy paluszki nabiorą złotego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej