Grissini cebulowe z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini cebulowe z makiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

175 gramów

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1.25 łyżeczki

3 łyżki

275 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta (oprócz przypraw) wymieszaj lub zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia.

Krok 2

Do ciasta dodaj mak i pokruszone kostki cebulowe. Ponownie wyrób. Zostaw na 10 minut pod przykryciem.

Krok 3

Następnie ciasto podziel na pół, potem znowu na pół itd., aż uzyskasz 32 części. Formuj wałeczki. Zostaw do wyrośnięcia na 30-45 minut.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200°C przez 20-25 minut. Wyjmij, kiedy paluszki nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej