Grissini cebulowe z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grissini cebulowe z makiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

1 łyżeczka

1.5 łyżeczki

2 sztuki

3 łyżki

1.25 łyżeczki

4 łyżki

175 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta (oprócz przypraw) wymieszaj lub zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia.

Krok 2

Do ciasta dodaj mak i pokruszone kostki cebulowe. Ponownie wyrób. Zostaw na 10 minut pod przykryciem.

Krok 3

Następnie ciasto podziel na pół, potem znowu na pół itd., aż uzyskasz 32 części. Formuj wałeczki. Zostaw do wyrośnięcia na 30-45 minut.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200°C przez 20-25 minut. Wyjmij, kiedy paluszki nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grissini cebulowe z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z cukinii
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej