Sos myśliwski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos myśliwski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

3 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby namocz w wodzie. Pokrój w paski i ugotuj.

Krok 2

Pokrój boczek, ogórki i cebulę w paski.

Krok 3

Podsmaż boczek na rozgrzanej patelni z oliwą, dodaj cebulę.

Krok 4

Wlej na patelnię przecedzony wywar z grzybów, dodaj ogórki, czosnek (musi być zgieciony) i musztardę. Wszystko podduś, dopraw do smaku cukrem, pieprzem, solą i papryką.

Krok 5

Do sosu dodaj Zasmażę błyskawiczną ciemną Knorr. Dokładnie wymieszaj. Dodaj wino, podgrzej. Gotowy sos podawaj do mies.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej