Sos myśliwski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos myśliwski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

3 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby namocz w wodzie. Pokrój w paski i ugotuj.

Krok 2

Pokrój boczek, ogórki i cebulę w paski.

Krok 3

Podsmaż boczek na rozgrzanej patelni z oliwą, dodaj cebulę.

Krok 4

Wlej na patelnię przecedzony wywar z grzybów, dodaj ogórki, czosnek (musi być zgieciony) i musztardę. Wszystko podduś, dopraw do smaku cukrem, pieprzem, solą i papryką.

Krok 5

Do sosu dodaj Zasmażę błyskawiczną ciemną Knorr. Dokładnie wymieszaj. Dodaj wino, podgrzej. Gotowy sos podawaj do mies.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej