
Składniki
15 dekagramów
3 łyżki
2 dekagramy
1 sztuka
5 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone grzyby namocz w wodzie. Pokrój w paski i ugotuj.
Krok 2
Pokrój boczek, ogórki i cebulę w paski.
Krok 3
Podsmaż boczek na rozgrzanej patelni z oliwą, dodaj cebulę.
Krok 4
Wlej na patelnię przecedzony wywar z grzybów, dodaj ogórki, czosnek (musi być zgieciony) i musztardę. Wszystko podduś, dopraw do smaku cukrem, pieprzem, solą i papryką.
Krok 5
Do sosu dodaj Zasmażę błyskawiczną ciemną Knorr. Dokładnie wymieszaj. Dodaj wino, podgrzej. Gotowy sos podawaj do mies.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej