Sos myśliwski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos myśliwski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

3 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby namocz w wodzie. Pokrój w paski i ugotuj.

Krok 2

Pokrój boczek, ogórki i cebulę w paski.

Krok 3

Podsmaż boczek na rozgrzanej patelni z oliwą, dodaj cebulę.

Krok 4

Wlej na patelnię przecedzony wywar z grzybów, dodaj ogórki, czosnek (musi być zgieciony) i musztardę. Wszystko podduś, dopraw do smaku cukrem, pieprzem, solą i papryką.

Krok 5

Do sosu dodaj Zasmażę błyskawiczną ciemną Knorr. Dokładnie wymieszaj. Dodaj wino, podgrzej. Gotowy sos podawaj do mies.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej