Sos myśliwski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos myśliwski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

3 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone grzyby namocz w wodzie. Pokrój w paski i ugotuj.

Krok 2

Pokrój boczek, ogórki i cebulę w paski.

Krok 3

Podsmaż boczek na rozgrzanej patelni z oliwą, dodaj cebulę.

Krok 4

Wlej na patelnię przecedzony wywar z grzybów, dodaj ogórki, czosnek (musi być zgieciony) i musztardę. Wszystko podduś, dopraw do smaku cukrem, pieprzem, solą i papryką.

Krok 5

Do sosu dodaj Zasmażę błyskawiczną ciemną Knorr. Dokładnie wymieszaj. Dodaj wino, podgrzej. Gotowy sos podawaj do mies.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos myśliwski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej