PRZEPISY.PL

Sos myśliwski

Autor: tommy
  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
13
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • czerwone wino1 szklanka
  • ząbki czosnku1 szt
  • musztarda1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
    • Krok 1

      Suszone grzyby namocz w wodzie. Pokrój w paski i ugotuj.
    • Krok 2

      Pokrój boczek, ogórki i cebulę w paski.
    • Krok 3

      Podsmaż boczek na rozgrzanej patelni z oliwą, dodaj cebulę.
    • Krok 4

      Wlej na patelnię przecedzony wywar z grzybów, dodaj ogórki, czosnek (musi być zgieciony) i musztardę. Wszystko podduś, dopraw do smaku cukrem, pieprzem, solą i papryką.
    • Krok 5

      Do sosu dodaj Zasmażę błyskawiczną ciemną Knorr. Dokładnie wymieszaj. Dodaj wino, podgrzej. Gotowy sos podawaj do mies.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr Zobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    57
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    116
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    135
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    38
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe