Piekielnie smaczne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piekielnie smaczne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka natrzyj solą i pieprzem – zwykłym oraz Cayenne, a następnie odstaw.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie przyrządź sos tzn. przeciśnij czosnek i utrzyj z sola, dodaj ketchup, miód oraz tymianek. Mieszaj, dodaj sos sojowy i utrzyj na gładką masę na końcu dodaj pieprz Cayenne.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka piecz na grillu elektrycznym i w połowie pieczenia (po około 20 minutach) posmaruj sosem. Czynność powtórz wielokrotnie aż do momentu całkowitego upieczenia skrzydełek.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Jola Sikoa

    Jola Sikoa , 16.11.2020

    Wyglondają na smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej