
Składniki
15 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka natrzyj solą i pieprzem – zwykłym oraz Cayenne, a następnie odstaw.

Krok 2
W międzyczasie przyrządź sos tzn. przeciśnij czosnek i utrzyj z sola, dodaj ketchup, miód oraz tymianek. Mieszaj, dodaj sos sojowy i utrzyj na gładką masę na końcu dodaj pieprz Cayenne.

Krok 3
Skrzydełka piecz na grillu elektrycznym i w połowie pieczenia (po około 20 minutach) posmaruj sosem. Czynność powtórz wielokrotnie aż do momentu całkowitego upieczenia skrzydełek.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piekielnie smaczne skrzydełka
Mięsna konkurencja się chowa, gdy na talerzach zaserwowane zostają piekielne skrzydełka. Aromatyczne, pełne smaku, soczyste – nic dziwnego, że zyskały już grono miłośników. Przyrządź skrzydełka według naszej receptury, a potem zbieraj pochwały od najbliższych. Powodzenia i smacznego!
Dla kogo?
Każdy fan mięs będzie zadowolony z pysznych skrzydełek. Polecamy je również wszystkim zwolennikom aromatycznych potraw. Z naszą pomocą przyrządzisz sos do skrzydełek, który całkowicie odmieni ich smak. Oczywiście na lepsze, o czym wkrótce się przekonasz.
Na jaką okazję?
Serwuj skrzydełka z grilla elektrycznego podczas spotkania z bliskimi, a w trybie natychmiastowym znikną z talerzy. Możesz również podać je na codzienny obiad dla domowników, a z pewnością poproszą o dokładkę i docenią Twoje starania. Skrzydełka w tej odsłonie zawsze dobrze smakują! Kiedy je przygotujesz?
Czy wiesz, że?
Nasmaruj skrzydełka z grilla elektrycznego czosnkiem, solą, ketchupem, miodem, tymiankiem, sosem sojowym i pieprzem. Dzięki tym składnikom mięso wyjdzie niezwykle aromatyczne i, co najważniejsze, soczyste. Niech te mięsne kąski z grilla zachwycą Ciebie oraz Twoich bliskich.
Dla urozmaicenia:
Stwórz kompozycję, dzięki której skrzydełka na grillu elektrycznym wypadną jeszcze lepiej. Możesz zaserwować je w towarzystwie warzyw lub pójść w domowy fast food i przygotować chrupiące frytki. Opcji masz naprawdę wiele. Która jest Twoją ulubioną? Podziel się z nami planami w komentarzu.































