Piekielnie smaczne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piekielnie smaczne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka natrzyj solą i pieprzem – zwykłym oraz Cayenne, a następnie odstaw.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie przyrządź sos tzn. przeciśnij czosnek i utrzyj z sola, dodaj ketchup, miód oraz tymianek. Mieszaj, dodaj sos sojowy i utrzyj na gładką masę na końcu dodaj pieprz Cayenne.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka piecz na grillu elektrycznym i w połowie pieczenia (po około 20 minutach) posmaruj sosem. Czynność powtórz wielokrotnie aż do momentu całkowitego upieczenia skrzydełek.

Piekielnie smaczne skrzydełka - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Jola Sikoa

    Jola Sikoa , 16.11.2020

    Wyglondają na smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piekielnie smaczne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej