Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

50 gramów

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy.

Krok 4

Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej