Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

50 gramów

3 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy.

Krok 4

Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej