Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

50 gramów

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy.

Krok 4

Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej