Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

50 gramów

3 sztuki

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy.

Krok 4

Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
25 osób ogląda przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej