Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie korzeń selera, por i ziemniaki.

Krok 2

Stwórz trzy niezależne kremy, wszystkie ze śmietaną, ale zagęszczone rozgotowanymi przetartymi ziemniakami.

Krok 3

Tak powstałe zupy wylej oddzielnie na jeden talerz.

Krok 4

Udekoruj gałązkami selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej