Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie korzeń selera, por i ziemniaki.

Krok 2

Stwórz trzy niezależne kremy, wszystkie ze śmietaną, ale zagęszczone rozgotowanymi przetartymi ziemniakami.

Krok 3

Tak powstałe zupy wylej oddzielnie na jeden talerz.

Krok 4

Udekoruj gałązkami selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej