Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie korzeń selera, por i ziemniaki.
Krok 2
Stwórz trzy niezależne kremy, wszystkie ze śmietaną, ale zagęszczone rozgotowanymi przetartymi ziemniakami.
Krok 3
Tak powstałe zupy wylej oddzielnie na jeden talerz.
Krok 4
Udekoruj gałązkami selera naciowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej