Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie korzeń selera, por i ziemniaki.
Krok 2
Stwórz trzy niezależne kremy, wszystkie ze śmietaną, ale zagęszczone rozgotowanymi przetartymi ziemniakami.
Krok 3
Tak powstałe zupy wylej oddzielnie na jeden talerz.
Krok 4
Udekoruj gałązkami selera naciowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej