Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie korzeń selera, por i ziemniaki.

Krok 2

Stwórz trzy niezależne kremy, wszystkie ze śmietaną, ale zagęszczone rozgotowanymi przetartymi ziemniakami.

Krok 3

Tak powstałe zupy wylej oddzielnie na jeden talerz.

Krok 4

Udekoruj gałązkami selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szaszłyki z karkówki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej