Wegetariańska sałatka Gyros z pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros wegetariańska

Autor: Mendi13

ratingratingratingratingrating

11

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

3 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.

Krok 2

Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.

Krok 3

na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej