
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
1 łyżka
3 szczypty
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.
Krok 2
Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.
Krok 3
na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej