
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
1 łyżka
3 szczypty
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.
Krok 2
Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.
Krok 3
na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej