Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
1 łyżka
3 szczypty
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.
Krok 2
Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.
Krok 3
na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej