Wegetariańska sałatka Gyros z pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros wegetariańska

Autor: Mendi13

ratingratingratingratingrating

12

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

3 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.

Krok 2

Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.

Krok 3

na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej