Sałatka gyros wegetariańska

Autor: Mendi13

ratingratingratingratingrating

7

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

3 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.

Krok 2

Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.

Krok 3

na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej