Wegetariańska sałatka Gyros z pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka gyros wegetariańska

Autor: Mendi13

ratingratingratingratingrating

12

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 łyżka

3 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane pieczarki kroimy na ćwiartki, suto posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.

Krok 2

Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu mieszamy z jogurtem naturalnym. Przyprawiamy czosnkiem i delikatem. Sos musi być wyrazisty w smaku.

Krok 3

na dno szklanej salaterki najlepiej wysokiej wrzucamy usmażone pieczarki i warstowo - posiekaną cebulkę- warstwę ketchupu- ogórki pokrojone w kosteczkę , paprykę w kosteczkę- warstwa sosu czosnkowego - kukurydza- posiekana kapusta pekińska - polewamy sosem czosnkowym i przystrajamy paseczkami czerwonej papryki Smacznego!:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka gyros wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej