
Składniki
null szczypt
0.5 szklanki
null szczypt
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
9 jajek ugotuj na twardo, a następnie obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Dodaj 3 surowe jajka.
Krok 3
Popieprz i posól. Uformuj kotleciki i obtocz je w bułce tartej. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej