Zupa fasolowa po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1.5 litra

2 łyżki

20 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę przebierz, opłucz, zalej zimnym wywarem, zagotuj i pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Grzyby umyj, namocz, ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3

Następnie połącz z fasolą, śmietaną i łazankami, po czym gotuj 5 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej