
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1.5 litra
2 łyżki
20 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę przebierz, opłucz, zalej zimnym wywarem, zagotuj i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
Grzyby umyj, namocz, ugotuj i pokrój w paski.
Krok 3
Następnie połącz z fasolą, śmietaną i łazankami, po czym gotuj 5 minut.
Krok 4
Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej