
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1.5 litra
2 łyżki
20 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę przebierz, opłucz, zalej zimnym wywarem, zagotuj i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
Grzyby umyj, namocz, ugotuj i pokrój w paski.
Krok 3
Następnie połącz z fasolą, śmietaną i łazankami, po czym gotuj 5 minut.
Krok 4
Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej