Hot dog z warzywami i smażoną cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hot dog z warzywami i smażoną cebulką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 plastry

2 ziarna

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę ugotować do miękkości. Bułkę podgrzać w piekarniku lub mikrofali zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Bułkę przeciąć wzdłuż, do środka włożyć plasterki ogórka, pomidora i parówkę.

Krok 3

Polać ketchupem i majonezem, posypać cebulką w kostce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hot dog z warzywami i smażoną cebulkąHot dog z warzywami i smażoną cebulką

Szybka, prosta i smaczna przekąska, którą zazwyczaj jesz pod gołym niebem, na pikniku, koncercie albo podczas spaceru – to oczywiście hot-dog. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, ale dzięki nim stworzysz coś prostego i smacznego do przegryzienia zamiast np. kanapek lub wrapów. Hot-dogi możesz podać również jako poręczną przekąskę podczas imprezy. Wtedy sprawdzi się w nieco pomniejszonych wersjach – wykorzystaj do ich zrobienia mniejsze bułeczki i kup małe parówki dla dzieci. Możesz też użyć tych większych i pokroić je na mniejsze części. Dodaj pomidora, ogórka, smażoną cebulkę, a obok postaw ketchup, majonez i musztardę. Do hot-dogów serwuj też inne sosy, bardzo dobrze będzie się z nimi komponował np. sos czosnkowy lub tzatziki. Dla urozmaicenia – włóż do bułki pokrojony w plastry ser żółty oraz liście sałaty. Gotowe hot-dogi przebij patyczkiem i ułóż na półmisku. Tak podane staną się hitem Twojego imprezowego menu albo smaczną kolacją, kiedy masz ochotę na proste i szybkie danie. Sprawdź nasz przepis!