Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
2 ziarna
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówkę ugotować do miękkości. Bułkę podgrzać w piekarniku lub mikrofali zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Bułkę przeciąć wzdłuż, do środka włożyć plasterki ogórka, pomidora i parówkę.
Krok 3
Polać ketchupem i majonezem, posypać cebulką w kostce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hot dog z warzywami i smażoną cebulką
Szybka, prosta i smaczna przekąska, którą zazwyczaj jesz pod gołym niebem, na pikniku, koncercie albo podczas spaceru – to oczywiście hot-dog. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, ale dzięki nim stworzysz coś prostego i smacznego do przegryzienia zamiast np. kanapek lub wrapów. Hot-dogi możesz podać również jako poręczną przekąskę podczas imprezy. Wtedy sprawdzi się w nieco pomniejszonych wersjach – wykorzystaj do ich zrobienia mniejsze bułeczki i kup małe parówki dla dzieci. Możesz też użyć tych większych i pokroić je na mniejsze części. Dodaj pomidora, ogórka, smażoną cebulkę, a obok postaw ketchup, majonez i musztardę. Do hot-dogów serwuj też inne sosy, bardzo dobrze będzie się z nimi komponował np. sos czosnkowy lub tzatziki. Dla urozmaicenia – włóż do bułki pokrojony w plastry ser żółty oraz liście sałaty. Gotowe hot-dogi przebij patyczkiem i ułóż na półmisku. Tak podane staną się hitem Twojego imprezowego menu albo smaczną kolacją, kiedy masz ochotę na proste i szybkie danie. Sprawdź nasz przepis!