
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
2 ziarna
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówkę ugotować do miękkości. Bułkę podgrzać w piekarniku lub mikrofali zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Bułkę przeciąć wzdłuż, do środka włożyć plasterki ogórka, pomidora i parówkę.
Krok 3
Polać ketchupem i majonezem, posypać cebulką w kostce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hot dog z warzywami i smażoną cebulką
Szybka, prosta i smaczna przekąska, którą zazwyczaj jesz pod gołym niebem, na pikniku, koncercie albo podczas spaceru – to oczywiście hot-dog. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, ale dzięki nim stworzysz coś prostego i smacznego do przegryzienia zamiast np. kanapek lub wrapów. Hot-dogi możesz podać również jako poręczną przekąskę podczas imprezy. Wtedy sprawdzi się w nieco pomniejszonych wersjach – wykorzystaj do ich zrobienia mniejsze bułeczki i kup małe parówki dla dzieci. Możesz też użyć tych większych i pokroić je na mniejsze części. Dodaj pomidora, ogórka, smażoną cebulkę, a obok postaw ketchup, majonez i musztardę. Do hot-dogów serwuj też inne sosy, bardzo dobrze będzie się z nimi komponował np. sos czosnkowy lub tzatziki. Dla urozmaicenia – włóż do bułki pokrojony w plastry ser żółty oraz liście sałaty. Gotowe hot-dogi przebij patyczkiem i ułóż na półmisku. Tak podane staną się hitem Twojego imprezowego menu albo smaczną kolacją, kiedy masz ochotę na proste i szybkie danie. Sprawdź nasz przepis!