Hot dog z warzywami i smażoną cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hot dog z warzywami i smażoną cebulką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 plastry

2 ziarna

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę ugotować do miękkości. Bułkę podgrzać w piekarniku lub mikrofali zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Bułkę przeciąć wzdłuż, do środka włożyć plasterki ogórka, pomidora i parówkę.

Krok 3

Polać ketchupem i majonezem, posypać cebulką w kostce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hot dog z warzywami i smażoną cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hot dog z warzywami i smażoną cebulkąHot dog z warzywami i smażoną cebulką

Szybka, prosta i smaczna przekąska, którą zazwyczaj jesz pod gołym niebem, na pikniku, koncercie albo podczas spaceru – to oczywiście hot-dog. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, ale dzięki nim stworzysz coś prostego i smacznego do przegryzienia zamiast np. kanapek lub wrapów. Hot-dogi możesz podać również jako poręczną przekąskę podczas imprezy. Wtedy sprawdzi się w nieco pomniejszonych wersjach – wykorzystaj do ich zrobienia mniejsze bułeczki i kup małe parówki dla dzieci. Możesz też użyć tych większych i pokroić je na mniejsze części. Dodaj pomidora, ogórka, smażoną cebulkę, a obok postaw ketchup, majonez i musztardę. Do hot-dogów serwuj też inne sosy, bardzo dobrze będzie się z nimi komponował np. sos czosnkowy lub tzatziki. Dla urozmaicenia – włóż do bułki pokrojony w plastry ser żółty oraz liście sałaty. Gotowe hot-dogi przebij patyczkiem i ułóż na półmisku. Tak podane staną się hitem Twojego imprezowego menu albo smaczną kolacją, kiedy masz ochotę na proste i szybkie danie. Sprawdź nasz przepis!