
Składniki
200 gramów
450 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu kroję w kostkę. Makaron gotuję aldente i odcedzam.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję przyprawę orientalną Knorr, czosnek.
Krok 3
Na patelnię wsypuję mieszankę warzywną i przesmażam około pięć minut. Warzywa mają być aldente. Dodaję tofu, płatki chili, makaron. Mieszam i przesmażam jeszcze chwilę na patelni.
Krok 4
Jeżeli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą. Makaron podaję z pistacjami posiekanymi i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej