
Składniki
200 gramów
450 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu kroję w kostkę. Makaron gotuję aldente i odcedzam.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję przyprawę orientalną Knorr, czosnek.
Krok 3
Na patelnię wsypuję mieszankę warzywną i przesmażam około pięć minut. Warzywa mają być aldente. Dodaję tofu, płatki chili, makaron. Mieszam i przesmażam jeszcze chwilę na patelni.
Krok 4
Jeżeli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą. Makaron podaję z pistacjami posiekanymi i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej