Makaron po chińsku wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

450 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję w kostkę. Makaron gotuję aldente i odcedzam.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję przyprawę orientalną Knorr, czosnek.

Krok 3

Na patelnię wsypuję mieszankę warzywną i przesmażam około pięć minut. Warzywa mają być aldente. Dodaję tofu, płatki chili, makaron. Mieszam i przesmażam jeszcze chwilę na patelni.

Krok 4

Jeżeli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą. Makaron podaję z pistacjami posiekanymi i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej