Makaron po chińsku wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

450 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję w kostkę. Makaron gotuję aldente i odcedzam.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję przyprawę orientalną Knorr, czosnek.

Krok 3

Na patelnię wsypuję mieszankę warzywną i przesmażam około pięć minut. Warzywa mają być aldente. Dodaję tofu, płatki chili, makaron. Mieszam i przesmażam jeszcze chwilę na patelni.

Krok 4

Jeżeli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą. Makaron podaję z pistacjami posiekanymi i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej