Makaron po chińsku wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

450 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję w kostkę. Makaron gotuję aldente i odcedzam.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję przyprawę orientalną Knorr, czosnek.

Krok 3

Na patelnię wsypuję mieszankę warzywną i przesmażam około pięć minut. Warzywa mają być aldente. Dodaję tofu, płatki chili, makaron. Mieszam i przesmażam jeszcze chwilę na patelni.

Krok 4

Jeżeli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą. Makaron podaję z pistacjami posiekanymi i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej