Sos słodko-kwaśno-ostry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

196

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

125 mililitrów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój na małe kawałki, papryczkom chili odetnij ogonki, a resztę pokrój na kawałeczki, czosnek posiekaj.

Krok 2

Wodę zagotuj z octem, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 3

Do sosu dodaj przygotowane wcześniej warzywa. Całość dokładnie zmiksuj. Sos możesz podawać do dań mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej