Sos słodko-kwaśno-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko-kwaśno-ostry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

250 gramów

125 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój na małe kawałki, papryczkom chili odetnij ogonki, a resztę pokrój na kawałeczki, czosnek posiekaj.

Krok 2

Wodę zagotuj z octem, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 3

Do sosu dodaj przygotowane wcześniej warzywa. Całość dokładnie zmiksuj. Sos możesz podawać do dań mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej