
Składniki
500 mililitrów
250 gramów
125 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój na małe kawałki, papryczkom chili odetnij ogonki, a resztę pokrój na kawałeczki, czosnek posiekaj.
Krok 2
Wodę zagotuj z octem, cukrem i Fixem Knorr.
Krok 3
Do sosu dodaj przygotowane wcześniej warzywa. Całość dokładnie zmiksuj. Sos możesz podawać do dań mięsnych i wegetariańskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej