
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
null
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
2 łyżki
500 gramów
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka oczyść i umyj, a następnie oprósz solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
Natkę i szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 3
Przecier wymieszaj z miodem i posiekaną zieleniną.
Krok 4
Tak przygotowaną pastą posmaruj skrzydełka i włóż je do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej