Składniki
2 łyżki
2 łyżki
null
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
2 łyżki
500 gramów
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka oczyść i umyj, a następnie oprósz solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
Natkę i szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 3
Przecier wymieszaj z miodem i posiekaną zieleniną.
Krok 4
Tak przygotowaną pastą posmaruj skrzydełka i włóż je do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej