Chrupiące skrzydełka na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące skrzydełka na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

null

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżki

500 gramów

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka oczyść i umyj, a następnie oprósz solą, pieprzem i papryką.

Krok 2

Natkę i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 3

Przecier wymieszaj z miodem i posiekaną zieleniną.

Krok 4

Tak przygotowaną pastą posmaruj skrzydełka i włóż je do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące skrzydełka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej