
Składniki
null
null
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
440 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę, ryż, pastę curry, czosnek, sok z limonki, kolendrę, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Ulep około 12 kiełbasek.
Krok 3
Olej rozgrzej na dużej patelni, włóż kiełbaski i smaż około 10 minut. Podawaj na gorąco z sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej