Tajskie kiełbaski wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie kiełbaski wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

440 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę, ryż, pastę curry, czosnek, sok z limonki, kolendrę, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ulep około 12 kiełbasek.

Krok 3

Olej rozgrzej na dużej patelni, włóż kiełbaski i smaż około 10 minut. Podawaj na gorąco z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej