Tajskie kiełbaski wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie kiełbaski wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

440 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę, ryż, pastę curry, czosnek, sok z limonki, kolendrę, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ulep około 12 kiełbasek.

Krok 3

Olej rozgrzej na dużej patelni, włóż kiełbaski i smaż około 10 minut. Podawaj na gorąco z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej