Kremowa zupa z kurek z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z kurek z bakaliami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wsypujemy opakowanie Zupy krem z kurek Knorr, wlewamy 500 ml zimnej wody i dokładnie łączymy składniki za pomocą trzepaczki.

Krok 2

Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy 2 łyżeczki rodzynek i gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty cały czas mieszając za pomocą trzepaczki.

Krok 3

Rozlewamy zupę do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, posypujemy słupkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chili sin carne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej