Kremowa zupa z kurek z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z kurek z bakaliami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wsypujemy opakowanie Zupy krem z kurek Knorr, wlewamy 500 ml zimnej wody i dokładnie łączymy składniki za pomocą trzepaczki.

Krok 2

Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy 2 łyżeczki rodzynek i gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty cały czas mieszając za pomocą trzepaczki.

Krok 3

Rozlewamy zupę do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, posypujemy słupkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej