Kremowa zupa z kurek z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z kurek z bakaliami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wsypujemy opakowanie Zupy krem z kurek Knorr, wlewamy 500 ml zimnej wody i dokładnie łączymy składniki za pomocą trzepaczki.

Krok 2

Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy 2 łyżeczki rodzynek i gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty cały czas mieszając za pomocą trzepaczki.

Krok 3

Rozlewamy zupę do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, posypujemy słupkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z kurek z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brokuły po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej