Kremowa zupa ( zupa z serków topionych) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa ( zupa z serków topionych)

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szczypty

3 łyżki

1 sztuka

0.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozrabiamy w wodzie kostke rosołową/ bulion. Do garnka wrzucamy 3 łyżki masła. Trzymamy na małym ogniu. Następnie kroimy marchew w kostkę i pora w plastry.

Krok 2

Kiedy masło się roztopiło wrzucamy marchew i por. Dorzucamy łyżkę mąki, mieszamy.

Krok 3

Wlewamy bulion, doprawiamy.

Krok 4

Dodajemy serki topione, często mieszamy. Można jeszcze doprawić. Zupę można podawać z natką pietruszki. Można również zastosować cebulę lub czosnek.

Krok 5

Podajemy na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Szarlotka mojej Babci
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej