
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szczypty
3 łyżki
1 sztuka
0.5 litra
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozrabiamy w wodzie kostke rosołową/ bulion. Do garnka wrzucamy 3 łyżki masła. Trzymamy na małym ogniu. Następnie kroimy marchew w kostkę i pora w plastry.
Krok 2
Kiedy masło się roztopiło wrzucamy marchew i por. Dorzucamy łyżkę mąki, mieszamy.
Krok 3
Wlewamy bulion, doprawiamy.
Krok 4
Dodajemy serki topione, często mieszamy. Można jeszcze doprawić. Zupę można podawać z natką pietruszki. Można również zastosować cebulę lub czosnek.
Krok 5
Podajemy na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej