Kremowa zupa ( zupa z serków topionych) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa ( zupa z serków topionych)

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szczypty

3 łyżki

1 sztuka

0.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozrabiamy w wodzie kostke rosołową/ bulion. Do garnka wrzucamy 3 łyżki masła. Trzymamy na małym ogniu. Następnie kroimy marchew w kostkę i pora w plastry.

Krok 2

Kiedy masło się roztopiło wrzucamy marchew i por. Dorzucamy łyżkę mąki, mieszamy.

Krok 3

Wlewamy bulion, doprawiamy.

Krok 4

Dodajemy serki topione, często mieszamy. Można jeszcze doprawić. Zupę można podawać z natką pietruszki. Można również zastosować cebulę lub czosnek.

Krok 5

Podajemy na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej