Kremowa zupa ( zupa z serków topionych) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa ( zupa z serków topionych)

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szczypty

3 łyżki

1 sztuka

0.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozrabiamy w wodzie kostke rosołową/ bulion. Do garnka wrzucamy 3 łyżki masła. Trzymamy na małym ogniu. Następnie kroimy marchew w kostkę i pora w plastry.

Krok 2

Kiedy masło się roztopiło wrzucamy marchew i por. Dorzucamy łyżkę mąki, mieszamy.

Krok 3

Wlewamy bulion, doprawiamy.

Krok 4

Dodajemy serki topione, często mieszamy. Można jeszcze doprawić. Zupę można podawać z natką pietruszki. Można również zastosować cebulę lub czosnek.

Krok 5

Podajemy na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej