Kremowa zupa ( zupa z serków topionych)

Autor: dajana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szczypty

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozrabiamy w wodzie kostke rosołową/ bulion. Do garnka wrzucamy 3 łyżki masła. Trzymamy na małym ogniu. Następnie kroimy marchew w kostkę i pora w plastry.

Krok 2

Kiedy masło się roztopiło wrzucamy marchew i por. Dorzucamy łyżkę mąki, mieszamy.

Krok 3

Wlewamy bulion, doprawiamy.

Krok 4

Dodajemy serki topione, często mieszamy. Można jeszcze doprawić. Zupę można podawać z natką pietruszki. Można również zastosować cebulę lub czosnek.

Krok 5

Podajemy na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa  ( zupa z serków topionych) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej