Składniki
800 gramów
1 sztuka
10 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, i pokrój w cząstki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na patelni na oleju. Dodaj grzyby i podsmaż je. Na koniec dodaj pomidory i oliwki.
Krok 3
Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Przypraw do smaku pieprzem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej