Duszone pomidory z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone pomidory z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

800 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

10 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, i pokrój w cząstki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Cebulę zeszklij na patelni na oleju. Dodaj grzyby i podsmaż je. Na koniec dodaj pomidory i oliwki.

Krok 3

Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Przypraw do smaku pieprzem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone pomidory z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej