
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
800 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
10 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, i pokrój w cząstki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na patelni na oleju. Dodaj grzyby i podsmaż je. Na koniec dodaj pomidory i oliwki.
Krok 3
Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Przypraw do smaku pieprzem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej