
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
800 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
10 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, i pokrój w cząstki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Cebulę zeszklij na patelni na oleju. Dodaj grzyby i podsmaż je. Na koniec dodaj pomidory i oliwki.
Krok 3
Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Przypraw do smaku pieprzem. Całość duś pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej