Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
null
4 szklanki
null
null
null
3 sztuki
null
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę opłucz, zalej wodą, zagotuj i odcedź, powtórz czynność trzykrotnie, po czym zalej świeżą wodą, dodaj połówkę jednej cebuli w całości, liść laurowy i pieprz w ziarenkach.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu, aż fasolka będzie miękka. Pozostałe cebule posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem z czosnkiem.
Krok 3
Dodaj warzywa razem z tłuszczem do miękkiej fasoli.
Krok 4
Papryczkę Jalapeno rozkrój, usuń nasionka i posiekaj drobno, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę, wymieszaj z fasolką, duś jeszcze przez kilka minut, po czym dopraw do smaku. Meksykańską zupę z fasoli udekoruj posiekaną, świeżą kolendrą i rozłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej