Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

4 szklanki

null

null

null

3 sztuki

null

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę opłucz, zalej wodą, zagotuj i odcedź, powtórz czynność trzykrotnie, po czym zalej świeżą wodą, dodaj połówkę jednej cebuli w całości, liść laurowy i pieprz w ziarenkach.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu, aż fasolka będzie miękka. Pozostałe cebule posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem z czosnkiem.

Krok 3

Dodaj warzywa razem z tłuszczem do miękkiej fasoli.

Krok 4

Papryczkę Jalapeno rozkrój, usuń nasionka i posiekaj drobno, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę, wymieszaj z fasolką, duś jeszcze przez kilka minut, po czym dopraw do smaku. Meksykańską zupę z fasoli udekoruj posiekaną, świeżą kolendrą i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej