Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

4 szklanki

null

null

null

3 sztuki

null

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę opłucz, zalej wodą, zagotuj i odcedź, powtórz czynność trzykrotnie, po czym zalej świeżą wodą, dodaj połówkę jednej cebuli w całości, liść laurowy i pieprz w ziarenkach.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu, aż fasolka będzie miękka. Pozostałe cebule posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu razem z czosnkiem.

Krok 3

Dodaj warzywa razem z tłuszczem do miękkiej fasoli.

Krok 4

Papryczkę Jalapeno rozkrój, usuń nasionka i posiekaj drobno, pomidory obierz ze skórek i potnij w kostkę, wymieszaj z fasolką, duś jeszcze przez kilka minut, po czym dopraw do smaku. Meksykańską zupę z fasoli udekoruj posiekaną, świeżą kolendrą i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frijoles Charros czyli meksykańska zupa z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej