Bobowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bobowa sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób ugotuj w osolonej wodzie, a po ostygnięciu obierz ze skórek.

Krok 2

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a cebulę posiekaj. Dodaj do bobu.

Krok 3

Wszystko polej oliwą, dopraw, wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bobowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z kapustą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej