
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotuj w osolonej wodzie, a po ostygnięciu obierz ze skórek.
Krok 2
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a cebulę posiekaj. Dodaj do bobu.
Krok 3
Wszystko polej oliwą, dopraw, wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej