Sałatka z wędzonej makreli z serem feta i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z makrelą

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

30 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatą lodową pokroić. Pomidory pokroić w dużą kostkę, a fetę na kawałki. Sałatę i pomidory wrzucić do miski i wymieszać.

Krok 2

Makrelę obrać, podzielić na kawałki. Wyłożyć na sałatę, na wierzch poukładać kawałki, fety.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszać z jogurtem i majonezem. Polać sałatkę, posypać grzankami i posiekanym tymiankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z makrelą Sałatka z makrelą

Sałatka z makrelą to propozycja, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Kompozycja takich składników jak: świeże warzywa, wędzona makrela i ser feta sprawia, że danie wygląda bardzo apetycznie i równie dobrze smakuje. Na liście składników, niezbędnych do przygotowania sałatki, oprócz tych głównych, nie powinno zabraknąć także majonezu, jogurtu naturalnego oraz sosu sałatkowego. Przygotujesz z nich dressing o wyrazistym, ziołowym smaku, a paprykowymi grzankami posypiesz sałatkę. Do wymienionych w przepisie sezonowych warzyw warto dodać także świeżego ogórka. Sałatę lodową natomiast możesz zastąpić mieszanką sałat lub opcjonalnie zrezygnować z tego składnika. Robiąc sałatkę, pamiętaj o dokładnym oczyszczeniu wędzonej makreli ze skóry i ości. Składniki układaj w półmisku warstwowo. Po przygotowaniu odstaw do lodówki w celu połączenia smaków. Przed podaniem całość udekoruj świeżym, drobno posiekanym tymiankiem. Skosztuj tej potrawy i przekonaj się o jej walorach smakowych. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią o sałatce z makrelą.