Sałatka chińska z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka chińska z surimi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron z zupek chińskich pokrusz i zalej szklanką wrzątku.

Krok 2

Dodaj jedną załączoną przyprawę, wymieszaj i odcedź, gdy będzie miękki.

Krok 3

Surimi pokrój na plasterki, kapustę i cebulkę posiekaj, a paprykę pokrój na drobną kosteczkę.

Krok 4

Wszystkie powyższe składniki wrzuć do makaronu, dodaj kukurydzę. Dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzoną

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka chińska z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej