Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron z zupek chińskich pokrusz i zalej szklanką wrzątku.
Krok 2
Dodaj jedną załączoną przyprawę, wymieszaj i odcedź, gdy będzie miękki.
Krok 3
Surimi pokrój na plasterki, kapustę i cebulkę posiekaj, a paprykę pokrój na drobną kosteczkę.
Krok 4
Wszystkie powyższe składniki wrzuć do makaronu, dodaj kukurydzę. Dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzoną
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej