Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas)

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 gramów

20 mililitrów

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do kielicha miksera włóż czosnek, kminek, paprykę, tymianek. Dodaj żółtka

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 1

Krok 2

Następnie wsyp sos sałatkowy Knorr i zacznij miksować powoli wlewając oliwę z oliwek. Sos powinien mieć gęstą i gładką konsystencję. Jeśli jest zbyt gęsty można dodać trochę przegotowanej, ciepłej wody.

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 2

Krok 3

Umyj dokładnie ziemniaki (nie obieraj ze skórki). Skrop oliwą z oliwek i posyp solą morską. Piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30 minut.

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 3

Krok 4

Po upieczeniu lekko ostudź, pokrój w mniejsze cząstki i podaj z sosem oddzielenie.

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej