Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas)

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

25 gramów

20 mililitrów

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do kielicha miksera włóż czosnek, kminek, paprykę, tymianek. Dodaj żółtka

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 1

Krok 2

Następnie wsyp sos sałatkowy Knorr i zacznij miksować powoli wlewając oliwę z oliwek. Sos powinien mieć gęstą i gładką konsystencję. Jeśli jest zbyt gęsty można dodać trochę przegotowanej, ciepłej wody.

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 2

Krok 3

Umyj dokładnie ziemniaki (nie obieraj ze skórki). Skrop oliwą z oliwek i posyp solą morską. Piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30 minut.

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 3

Krok 4

Po upieczeniu lekko ostudź, pokrój w mniejsze cząstki i podaj z sosem oddzielenie.

Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej