Ziemniaczki w sosie czosnkowym (patatas)
łatwe
122 osoby zapisały

Składniki
70 dekagramów
25 gramów
20 mililitrów
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do kielicha miksera włóż czosnek, kminek, paprykę, tymianek. Dodaj żółtka

Krok 2
Następnie wsyp sos sałatkowy Knorr i zacznij miksować powoli wlewając oliwę z oliwek. Sos powinien mieć gęstą i gładką konsystencję. Jeśli jest zbyt gęsty można dodać trochę przegotowanej, ciepłej wody.

Krok 3
Umyj dokładnie ziemniaki (nie obieraj ze skórki). Skrop oliwą z oliwek i posyp solą morską. Piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30 minut.

Krok 4
Po upieczeniu lekko ostudź, pokrój w mniejsze cząstki i podaj z sosem oddzielenie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej