Pieczony kurczak z malinami i jeżynami - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w malinach i jezynach

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso nacieramy pieprzem i Delikatem a następnie delikatnie polewamy oliwą.

Krok 2

Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zasypujemy owocami.

Krok 3

Pieczemy w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę pod przykryciem i kolejne 30 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej