Kurczak w malinach i jezynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w malinach i jezynach

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso nacieramy pieprzem i Delikatem a następnie delikatnie polewamy oliwą.

Krok 2

Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zasypujemy owocami.

Krok 3

Pieczemy w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę pod przykryciem i kolejne 30 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej