Pieczony kurczak z malinami i jeżynami - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w malinach i jezynach

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso nacieramy pieprzem i Delikatem a następnie delikatnie polewamy oliwą.

Krok 2

Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zasypujemy owocami.

Krok 3

Pieczemy w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę pod przykryciem i kolejne 30 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej