Pieczony kurczak z malinami i jeżynami - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w malinach i jezynach

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso nacieramy pieprzem i Delikatem a następnie delikatnie polewamy oliwą.

Krok 2

Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zasypujemy owocami.

Krok 3

Pieczemy w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę pod przykryciem i kolejne 30 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w malinach i jezynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej