
Składniki
2 łyżki
2 szczypty
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso nacieramy pieprzem i Delikatem a następnie delikatnie polewamy oliwą.
Krok 2
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zasypujemy owocami.
Krok 3
Pieczemy w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę pod przykryciem i kolejne 30 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej